Rozig frambozentoetje

rozig frambozentoetje

Dit overheerlijk rozig frambozentoetje in proseccogelei misstaat zeker niet als dessert bij het kerstdiner.

Geïnspireerd door keukenqueen Nigella Lawson ontstond het recept voor dit overheerlijk rozig frambozentoetje.

Nigella Lawson

Mijn kookboekenverzameling van de Britse koningin van de keuken  Nigella Lawson is bijna compleet. Ik ben echt fan van haar. Ergens ver weg zijn we verwant aan elkaar want Nigella houdt net als ik van limoen in plaats van citroen in haar gerechten en ze schuwt het niet om een flinke scheut alcohol in haar gerechten te verwerken.

Recepten

Haar recepten zijn heel toegankelijk en ik kan het vaak maken zonder naar de winkel te rennen. De meeste ingrediënten die zij gebruikt heb ik wel in huis. Maar het meest leuke vind ik nog haar enorme gevoel voor humor. Bij elk recept schrijft ze een verhaaltje met leuke, grappige feiten. Soms geeft ze bijzondere titels aan haar recepten. Wat dacht je van ‘Blijheidssoep’ of een “Christmascake van het ik-kan-niet-bakken-mens” en soms een tikkeltje vulgair “Slettenslierten” en “Hoerig rode frambozen in chardonnaygelei” (uit het boek: Voor altijd zomer) . Die laatste trok onmiddellijk mijn aandacht en daar ging ik mee aan de slag.

Dit machtig mooie rode rozig frambozentoetje moet je zeker een keer in je leven gemaakt hebben.

Wat heb je nodig voor dit rozig frambozentoetje? (voor 5 kleine schaaltjes)

  • 250 ml prosecco
  • 150 gr frambozen
  • 1 vanillestokje
  • 5 gr gelatine
  • 100 gr suiker
  • Slagroom
  • Paar blaadjes munt

Hoe maak je het?

  • Doe de frambozen in een schaal en giet de prosecco erbij. Laat de frambozen ongeveer een uurtje trekken in de prosecco. Giet de prosecco daarna af in een pan en houdt de frambozen apart.
  • Breng de prosecco met het vanillestokje tegen de kook aan. Zet het vuur uit en laat een half uur staan.
  • Week ondertussen de gelatine in koud water.
  • Haal het vanillestokje uit de pan en doe de suiker bij de prosecco. Verwarm de prosecco al roerend opnieuw tot de suiker helemaal is opgelost en zet dan het vuur uit.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de warme prosecco tot ze goed gesmolten zijn.
  • Verdeel de frambozen over de glazen schaaltjes. Zeef de prosecco in een maatbeker en schenk daarna over de frambozen. Laat de toetjes minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Haal ze 15 minuten voor het serveren uit de koeling en garneer met een toef slagroom en een blaadje munt.

Schenk er een glaasje prosecco bij uit de toch al geopende fles.

Meer desserts? Klik dan hier.

Leuk als je mijn recept hebt gemaakt! Ik word er blij van als je me tagt op Instagram en een reactie achterlaat.

1 Trackback / Pingback

  1. Vruchtengelei met passievruchtencoulis | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*