Jelly fruit

Juicy jelly fruit

Afgelopen week maakte ik dit geweldig lekkere juicy jelly fruit. “Mag ik het recept?” werd door veel van mijn insta-volgers gevraagd. Nou, hier is dan het recept!

Ik werd helemaal geïnspireerd door Miljuschka  want in haar laatste magazine, editie zomer, staat een soort gelijk recept genaamd Jello shots. Het enige verschil is dat zij voor de kleurtjes een vloeistof gebruikt wat mij helemaal niet bekend voorkwam plus ik heb zelf de smaakjes bedacht. Dus een beetje van Miljuschka en een beetje van Hilde. Mijn visite was trouwens ook aangenaam verrast door de frisse smaken en de leuke presentatie.

jelly fruit
jelly fruit

Wat heb je nodig voor het jelly fruit? (3 x 6 =18 stuks)

  • 3 perssinaasappelen
  • 100 ml witte druivensap
  • 100 ml frambozensap
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 tl citroensap
  • Scheutje gin
  • Scheutje Kum Quat
  • 6 blaadjes gelatine
  • Kleurstoffen zonder smaak (te koop in verschillende kleuren bij de toko en kosten ca. € 0,99 per flesje)

Hoe maak je het?

  • Week de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten in koud water
  • Snijd ondertussen de sinaasappelen door de helft en haal het vruchtvlees er met een lepel uit.  Bewaar de helften van de schil en zet ze als een bakje in een grote schaal. Pers de rest van het vruchtvlees tot jus d’orange.
  • Doe in een steelpannetje eerst het witte druivensap en 1 tl citroensap en breng aan de kook. Druppel er twee a drie kleurstof in. Draai het vuur uit. Giet er een scheutje gin bij. Knijp twee gelatine blaadjes uit en roer dit door de vloeistof.
  • jelly fruit
    De gin gaat bij de vloeistof
  • Giet voorzichtig de vloeistof in twee helften van de sinaasappel.
  • Spoel het pannetje uit. Zet terug op het vuur maar nu met frambozensap en 1 tl citroensap. Herhaal de twee bovenstaande stappen.
  • Zet nog een keer het pannetje op het vuur maar doe er nu het sinaasappelsap in. Als het kookt draai je het vuur uit en voeg je de kum quat, de kleurstof en de gelatine toe.
  • Als alle zes helften gevuld zijn zet je de schaal in de koelkast en laat minimaal twee uur opstijven.
  • Snijd elke helft in drie gelijke stukken als ze koud zijn en dien op!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*