Kruimige aardbei-rabarbertaart

Kruimige aardbei-rabarbertaart

Kruimige aardbei-rabarbertaart

Deze verrukkelijke kruimige aardbei-rabarbertaart is een verwennerij en een feestje om altijd te eten.

Positief

Van nature ben ik een opgewekt, positief mens. Ik kan redelijk goed relativeren en bij tegenspoed krabbel ik snel weer overeind. Soms….pfff….er zijn van die dagen dat zelfs ik in mineur ben.

En deze zoete heerlijke aardbei-rabarbertaart is precies wat je nodig hebt op deze dagen.

Wat heb je nodig voor deze kruimige aardbei-rabarbertaart? 

  • 350 gr patentbloem
  • 225 gr roomboter
  • 100 gr kristalsuiker
  • 75 gr lichte basterdsuiker
  • 5 gr bakpoeder
  • 1 geklutst ei
  • snuf zout

Vulling:

  • 250 gr aardbeien
  • 200 gr rabarber
  • 25 gr maïzena
  • 80 gr kristalsuiker
  • drupje vanille-aroma
  • geraspte schil van ½ citroen

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een springvorm (24cm) met bakpapier.
  • Doe de bloem samen met de boter, beide suikers (100 gr kristalsuiker+75 gr basterdsuiker), bakpoeder en zout in een kom. Kneed tot een zanderig geheel.
  • Meng het ei erdoor en kneed nog even kort.
  • Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de bakplaat en druk iets aan.
  • Snijd de aardbeien en rabarber in stukjes en meng de maïzena, suiker, vanille-aroma en de citroenschil erdoor. Verdeel dit over het deeg in de bakvorm.
  • Verkruimel het overige deeg erover. Zet de taart in de oven en bak in circa 70 minuten gaar.

Op zoek naar meer inspiratie voor wat lekkers bij de koffie?

Leuk als je mijn recept hebt gemaakt! Ik word er blij van als je me tagt op Instagram en een reactie achterlaat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*