Papadum met yoghurtdip

papadum met yoghurtdip

Papadum met yoghurtdip is DE snack bij de borrel

Hoe simpel kun je het maken met deze papadum met yoghurtdip. Onlangs was ik met een vriendin borrelen bij Grand Café Prins Mauritshuis in Blokzijl en daar kregen we bij de borrel deze lekkere snack voorgeschoteld. We waren verrast door de heerlijke oosterse smaakcombinatie. Wat een top idee en dit is eens wat anders als een bakkie pinda’s of andere zoutjes. Een recept kun je het eigenlijk niet noemen maar toch wil ik deze zeer eenvoudige snack, opdat ik ‘m niet vergeet, vastleggen op mijn site.

Een papadum vindt zijn oorsprong in India en is een dunne krokante hartige koek. Veel al gemaakt van linzen met een vleugje komijn. Er zijn recepten om ze zelf te maken maar ik heb me daar nog niet aan gewaagd en kocht ze kant en klaar van het merk Patak’s. Daarnaast heb ik deze snack ook eens geserveerd met mini papadums van het merk Yakso.

Papadum met yoghurtdip

Wat heb je nodig voor de papadum met yoghurtdip?

  • pak papadums
  • 4 el yoghurt
  • 2 tl ras el hanout
  • 1/2 el poedersuiker
Papadum met yoghurtdip
Dippen maar!

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor 140 graden.
  • Maak ondertussen de yoghurtdip door in een schaaltje de yoghurt met de ras el hanout en de poedersuiker goed te mengen met een lepel.
  • Haal de papadums uit de verpakking en verwarm deze circa 3 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de warme papadums samen met de yoghurtdip op een schaal.
  • Breek steeds een stukje af van de papadum en dippen maar in de yoghurt!

Snacktrek? Deze simpele snack is ook zeer geliefd tijdens het borreluur Baskische pinxto gilda

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*