Makreel americain; mijn lievelingssalade van viswinkel Katja Krol

Makreel americain Katja Krol

Mijn lievelingssalade is makreel americain van viskraam Katja Krol

Als ik een lekkere salade wil en het niet zelf wil maken dan haal ik vaak een bakje van mijn lievelingssalade makreel americain bij de viskraam van Katja Krol op de markt in Den Bosch. Het is net als filet americain maar dan heerlijk ziltig door de makreel met een lekkere bite. Heerlijk op een toastje voor bij de borrel of op brood met een klein beetje gesnipperde ui er overheen om het extra lekker te maken. Wees er wel op tijd op de dag bij want het kan zomaar zijn dat de makreel americain heel snel uitverkocht is.

Begrip

De viskraam van Katja Krol is een begrip in Den Bosch en staat naar mijn weten al jaar en dag op de Bossche markt. Niet alleen op marktdagen maar zelfs elke dag is de viskraam, herkenbaar aan de lichtblauwe kraam met donkerblauw opschrift, te bezoeken. Tot 2018 zwaaide vader Ad Krol de scepter over de viskraam maar sinds Katja het roer van haar vader heeft overgenomen wordt het familiebedrijf voor de komende jaren weer voortgezet.

Viskraam Katja Krol
Viskraam Katja Krol op de markt

Assortiment

Naast de makreel americain verkopen ze nog veel meer lekkere salades. Of wat dacht je van vers gerookte paling? De slogan op de kraam luidt niet voor niks; Katja Krol, de vis- en palingkoning. Ook voor vele andere soorten vis kun je hier terecht zoals verse zalm, kabeljauw en scholfilet. Eet een warm lekkerbekje aan de kraam en geniet van een bakje kibbeling met remouladesaus. Bij de viskraam van Katja Krol kan het allemaal.

Heb je nu zin in verse kibbeling? Dat kun je zelf maken; hier is mijn recept voor Verse kibbeling met ravigottesaus.

 

 

 

 

2 Comments

 1. Wouw
  Geweldige reclame
  Ty
  Op mn verjaardag ook nog:D
  Ik vind ‘m zelf ook erg lkkr ,
  2 jaar over gedaan om zo te ontwikkelen xd

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*