De beste biefstuk in town

de beste biefstuk in town
De beste biefstuk in town

De beste biefstuk in town eet je bij het Argentijnse restaurant Rancho Bravo

Naar mijn mening eet je de beste biefstuk in town bij het Argentijnse restaurant Rancho Bravo net buiten het hart van het centrum van Den Bosch.

Rancho Bravo
Tres carnes

Oude buurman

Een aantal jaar geleden woonde ik naast een boer met eigen koeien. Eens in de zoveel tijd werd er eentje opgeofferd om het eigen gezin van vlees te voorzien en mocht ik als buurvrouw 1/8 koe kopen. Deze koe werd zorgvuldig door de boer uitgezocht en door de plaatselijke slager op een humane manier geslacht en bereid voor consumptie. Ik kreeg dan een telefoontje dat er op een bepaald tijdstip mijn krat met vlees klaar stond. Keurig in zakken met daarop een beschrijving wat erin zat. Het vlees werd dan door mij wederom gesorteerd en gewogen in dagporties om vervolgens te bewaren in de diepvries. Op één stuk vlees na….de haasbief…. Deze liet ik op kamertemperatuur komen en bakte deze kort om en om aan in een grote klont roomboter op het vuur. Niets erbij, geen kruiden, sausjes of groente. Even laten nagaren in aluminiumfolie en dan aan het feestmaal beginnen. Je mes gleed door het vlees zonder dat er maar enige druk op uitgeoefend hoefde te worden. De smaak was hemels; het smelt op je tong.

Rancho Bravo
Ook heerlijk de gamba’s a la plancha

Nieuwe buurman

Alle biefstukken die ik daarna gegeten heb evenaren nooit de biefstuk van mijn buurman. Op één uitzondering na en dat is Bife de Lomo (ossenhaas) van mijn “nieuwe” buurman @Ranchobravo.

Dit Argentijns restaurant zit letterlijk bij mij om de hoek in de Orthenstraat en heeft de beste biefstuk op houtskool bereid uit de wijde omgeving. Precies zoals ik ‘m wil zonder toeters of bellen en supermals.

Met wat friet, sla en zelfgemaakte chimichurri (die ik niet op de bief doe maar mijn frietjes indoop) is mijn feestmaaltijd compleet.

Rancho Bravo
Proosten bij Rancho Bravo met mama

Meer lezen over mijn favoriete eetplekjes in Den Bosch? Kijk onder het kopje Das echt Bosch!

Dit blog is geschreven in augustus 2021 en mijn beleving is van dat moment. Het kan zijn dat er wisselingen van personeel, kok, menu en/of eigenaar in een horecagelegenheid plaatsvinden waardoor de kwaliteit en/of service veranderen.  

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*