Cajun jambalaya

Cajun jambalaya uit de slowcooker

Eindelijk haalde ik mijn slowcooker weer eens van stal om een heerlijke Cajun jambalaya te maken.

Geïnspireerd door mijn naamgenote Hilde van Slowfoody en het meedoen aan de #swiepswoepswap georganiseerd door Mandy & More is dit recept ontstaan. Hierbij word je aan een andere foodblogger gekoppeld en kies je een recept uit waarbij jij het omtovert naar je eigen recept. Dus je haalt er iets uit en je stopt er weer een ander ingrediënt in. Het recept van de Groningse Hilde vind je hier.

Ken je trouwens sucuk? Sucuk is een droge gekruide worst die veelal in de Turkse keuken wordt gebruikt en gemaakt is van rundvlees. Deze worst misstaat trouwens ook zeker op een borrelplank maar voor nu heb ik ‘m in de jambalaya gestopt samen met kip en gamba’s.

 

Cajun jambalaya
Sucuk; Turkse worst

Wat heb je nodig voor de Cajun jambalaya?

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 12 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 2 trostomaten in stukjes
  • 400 ml passata
  • Gele paprika in blokjes gesneden
  • Rode paprika in blokjes gesneden
  • Groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1,5 rode peper fijngehakt zonder zaadlijsten
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 el cajunkruiden
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 ml gekookt water
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 250 gram Sucuk (Turkse worst) in blokjes
  • 15 grote rauwe garnalen
  • 400 gram basmatirijst
Cajun jambalaya
Alle ingrediënten in de slowcooker

Hoe maak je het?

  • Zet de slowcooker aan op de hoogste stand en voeg alle ingrediënten toe in de pan behalve de rijst en garnalen. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven alle ingrediënten en roer het geheel even door.
  • Doe de deksel op de pan en laat deze circa 2 uur staan op de hoogste stand. Draai daarna op de laagste stand en laat circa nog 2 uur staan.
  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking en houd deze apart.
  • Voeg de garnalen toe aan de jambalaya en warm deze ca 15 minuten mee.
  • Serveer de rijst met jambalaya apart maar de rijst erdoorheen roeren kan ook.
Cajun jambalaya
Aan tafel!

Smakelijk!

Meer slowcookrecepten vind je hier

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*