Op koude dagen word je blij van deze zonnige winterse zuurkoolsalade
Als het sneeuwt en vriest dat het kraakt wil je lekkere voedzame kost zoals mijn zonnige winterse zuurkoolsalade. Boordevol groente en vitamientjes wat weer goed is voor je weerstand in barre tijden. Eet de zuurkoolsalade bij gebakken aardappels en rookworst. Of verse worst kan ook zo lekker zijn. Weet je wat helemaal een topidee is? Bij de winterbarbeque! En wat je over hebt eet je de volgende dag gewoon als lunch op.
Wat heb je nodig voor de zonnige winterse zuurkoolsalade? (voor 4 personen)
- 350 gram zuurkool
- 2 takjes krulpeterselie
- 1 wortel
- 1 rode ui
- Een rode peper
- 15 ml witte rijstazijn
- 40 gram rozijnen
- 1 tl suiker
- 2 el mayonaise
Hoe maak je het?
- Wel de rozijnen in koud water een half uur.
- Kook ondertussen de zuurkool in wat water heel kort en giet af. Laat goed uitlekken.
- Snipper de rode ui en snijd de peper heel fijn. Rasp de wortel en hak de peterselie kort.
- Doe de zuurkool samen met de ui, peper, wortel en peterselie in schaal. Knijp de rozijnen goed uit en doe ze eveneens bij de zuurkool. Giet de azijn en schep de mayonaise plus suiker erbij.
- Meng alles goed door elkaar en je maaltijd is gereed.
Zin in nog meer winterse kost? Wat dacht je van de enige echte Bossche snert.
Geef als eerste een reactie