Romige paprika tomaat kippenstoof

Romige paprika tomaat kippenstoof

Romige paprika tomaat kippenstoof boordevol groente

Het ontstaan van deze romige paprika tomaat kippenstoof  kwam na onze korte vakantie in Duitsland waar we wel geteld 2 blaadjes sla voorbij hebben zien komen en champignons verwerkt in een sausje. We hadden zo’n behoefte aan groente…heel veel groente! Maar omdat de vakantiemodus nog aanstond moest het iets makkelijks zijn, klaar te maken in één pan, deelbaar met meerdere mensen en/of meerdere dagen en uiteraard ontzettend lekker zijn.

De kipfilet had ik de avond ervoor al uit de vriezer gehaald. Ik speurde het wereldwijde web af naar een goed recept of eigenlijk inspiratie. Het enige wat ik dacht te willen is iets wat romig is en met paprika. Ach, weet je, ik hobbel gewoon naar de supermarkt en ga op mijn eigen creativiteit af. De kersttomaatjes lachte mij toe en de courgette lag ook mooi te wezen in zijn kratje. Samen met een rode ui en de knoflook was dit bij elkaar maar liefst 1 kilo groente! Ik druk het even expres vet want dat was toch wat we wilden…heel veel groente!

Wat denk je? Niks geen meerdere dagen….de pan skon (dat is Brabants) leeg!

Romige paprika tomaat kippenstoof
Verrassend lekker met rijst

Wat heb je nodig voor de romige paprika tomaat kippenstoof? (voor 3 a 4 personen)

  • 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 2 rode paprika in smalle reepjes gesneden
  • 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 middelgrote courgette in schijfjes gehalveerd
  • knoflookteentje gesnipperd
  • 1 rode ui in halve ringetjes dun gesneden
  • blikje tomatenpuree
  • 1 el kipkruiden
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 150 ml water
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 6 el tomatenketchup
  • 100 ml slagroom
  • scheut witte wijn (optioneel)
  • zout en peper
  • maïzena (optioneel)
  • 1 el arachideolie of bakboter

Hoe maak je de romige paprika tomaat kippenstoof?

  • Laat de olie of bakboter op middelhoog vuur heet worden. Fruit de ui met de knoflook hierin aan. Bak ca 2 minuten en voeg dan de inhoud van het blikje tomatenpuree toe.
  • Roer het geheel door elkaar en laat nog 1 minuut doorbakken. Kruid de blokjes kipfilet met de kipkruiden en voeg toe aan de pan. Bak de kipfilet in ca. 2 minuten aan alle kanten bruin.
  • Voeg dan de paprikareepjes toe, meng met het kipmengsel en na 1 minuut doe je de kipreepjes erbij. Roer weer goed door en dan mogen de courgettemaantjes erbij. Strooi het paprika poeder en de cayennepeper er overheen.
  • Meteen na het doorroeren blus je het groente-kipmengsel af met de witte wijn en draai je het vuur lager.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het water en de tomatenketchup toe.
  • Roer het geheel weer goed door en laat het mengsel met de deksel schuin op de pan zeker 20 minuten pruttelen.
  • Voeg daarna de slagroom toe, weer roeren en nogmaals 10 minuten op laag vuur laten staan. Naar smaak zout en peper toevoegen.
  • Vind je de saus na het half uur nog aan de slappe kant? Leng 1 el maïzena aan met een beetje koud water en doe het bij de kippenstoof.
  • Serveer met pasta of rijst!

Zin in een ander comfortfoodgerecht? Kijk dan ook eens naar deze recepten voor Paprika pepperoni pasta of Russische kip stroganoff uit Den Bosch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*