Kip pinda curry

Kip pinda curry

Kip pinda curry met oosterse smaken

Deze kip pinda curry werd ontzettend goed ontvangen in huize B(l)ij Bosch.

Tegenwoordig durf ik steeds meer af te wijken van bestaande recepten en me laat leiden door de smaak van de dag en/of wat mijn oog ziet. Dit heb ik mede te danken aan het geweldige kookboek Kook! Rust in je hoofd, reuring aan tafel van Maarten van den Biggelaar. In de ochtend bedenk ik wat ik graag die dag zou willen eten; pasta, rijst of aardappels en dan met welke smaken; Italiaans, Frans, Grieks, Aziatisch etc. Vervolgens trek ik de diepvries open en haal eruit wat ik nodig heb. Het liefste koop ik mijn groente bij mijn groenteboer Patrick op de markt en laat ik me inspireren wat hij daar allemaal voor verse groente heeft liggen. Zo is deze kip pinda curry ook ontstaan.

Heerlijk met mie (mijn voorkeur) of witte rijst (de voorkeur van Ad).

Kip pinda curry
Smakelijk!

Wat heb je nodig voor de kip pinda curry? (voor 3 a 4 personen)

 • 500 gram kipgehakt
 • 2,5 el ketjap manis
 • 2 tl knoflookpuree (potje te koop bij de toko of supermarkt)
 • 50 gram panko
 • 1 gesnipperde ui
 • 400 gram paksoi in reepjes gesneden
 • 200 gram taugé
 • 200 ml kippenbouillon
 • 100 ml kokosroom
 • 1 tl gemberpuree
 • 1/2 tl laos
 • 1 el kerriepoeder
 • 3 el pindakaas
 • 1 tl sambal oelek
 • 2 tl citroensap
 • 1 el pinda’s grof gemalen
 • 2 el gebakken uitjes
 • 1 tl chilivlokken
 • Scheut zonnebloemolie
 • Wat bloem

Hoe maak je het?

 • Kneed 1,5 el ketjap manis, 1 tl knofloofpuree en de panko door het kipgehakt. Maak balletjes ter grootte van een pingpongbal. Bestrooi de balletjes met wat bloem en zet ongeveer 30 minuten in de koeling om wat op te laten stijven.
 • Zet een grote bakpan op met een scheut zonnebloemolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui aan. Voeg 1 tl gemberpuree, 1 tl knoflookpuree en de sambal toe en bak kort mee.
 • Doe de kipgehaktballetjes erbij in de pan en bak de balletjes in een paar minuten aan alle kanten bruin.
 • Nu mag de paksoi erbij in de pan en roerbak ongeveer 2 minuten mee en voeg dan de taugé toe. Draai het vuur lager.
 • Strooi de laos en het kerriepoeder over het mengsel heen en roer goed door. Schenk de kippenbouillon erbij, de pindakaas, de kokosroom en het citroensap.  Roer nogmaals goed door en laat minimaal 15 minuten op laag vuur pruttelen.
 • Ondertussen kun je de mie of rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking klaar maken.
 • Strooi voor het serveren de kip pinda curry met de pinda’s, uitjes en de chilivlokken.
Kip pinda curry
Klaar!

Zin in een ander heerlijk oosters recept? Kijk dan eens naar Pittige Thaise curry met mie of Pikante mie met asperges en gamba’s

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*