Pulled chicken uit de stoomoven

Pulled chicken uit de stoomoven

Pulled chicken uit de stoomoven

Voor de #swiepswoepswap waaraan ik mee doe in deze maand november werd ik gekoppeld aan Esther Noorman van bbq-bakery.nl. Haar grote passie is de bbq en op haar site staan dan ook talloze gerechten om te maken op de bbq.

Nu heb ik mijn bbq ergens achter slot en grendel staan en ben ik enigszins gehandicapt omdat ik geen keuken meer heb. Gelukkig heb ik onwijs lieve buren die mij hun keuken ter beschikking hebben gesteld en volgens de buurvrouw moest ik echt eens de stoomoven uit proberen. Dus in plaats van de barbecue heb ik een recept uitgezocht waarvan ik denk dat het zeker in de stoomoven klaargemaakt kon worden. De BBQ Pulled Chicken taco’s van Esther zijn nu omgetoverd in Pulled chicken uit de stoomoven van Hilde.

Ik heb nogal wat gerommeld met de oorspronkelijke ingrediënten en tadaaaa…de pulled chicken uit de stoomoven is een groot succes geworden. Heerlijk mals vlees in combinatie met de rode kool is werkelijk verrukkelijk!

Heb je nu en geen stoomoven en geen barbecue? Deze pulled chicken maak je ook heel makkelijk in een braadpan. Bak de kip dan aan zoals in het recept en zet het vuur laag met een deksel op de pan en laat ongeveer 30 minuten zachtjes smoren.

Pulled chicken uit de stoomoven
Klaar om op te eten!

Wat heb je nodig voor de pulled chicken uit de stoomoven? (Voor ca. 8 gevulde tortilla’s)

  • 1 kilo kipfilet
  • 8 tortilla wraps
  • 6 radijsjes fijn gesneden
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes
  • 250 gram gesneden rode kool
  • 2,5 el mayonaise
  • 2 el zoete chilisaus
  • ½ el dyon mosterd
  • 1 el honing
  • 5 cl witte wijnazijn
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 tl gerookt paprikapoeder hot
  • 1 el uienpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • Zout & peper
  • 1 el olijfolie

Hoe maak je het?

  • Maak een rub door het gerookt en gewone paprikapoeder, uienpoeder, komijnpoeder met een flinke snuf zout en peper te mengen.
  • Wrijf de kipfilets in met de rub.
  • Pulled chicken uit de stoomoven
    De kipfilets met de rub insmeren
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de kipfilets rondom bruin aan. Haal ze dan uit de pan en doe ze in een dichte stoomovenschaal.
  • Zet de stoomovenschaal met de kipfilet in de stoomoven voor 14 minuten op 90 graden en besprenkel met de witte wijnazijn.
  • Ondertussen dat de kip in de stoomoven staat maak je de koolsalade door de rode kool te mengen met de mayonaise, mosterd en honing in een saladekom.
  • Haal nu de kip uit de stoomoven, haal uit de stoomovenschaal en doe terug in de koekenpan. Trek met twee vorken de kipfilets helemaal uit elkaar.
  • Pulled chicken uit de stoomoven
    Pulled chicken
  • Doe een scheutje van het kookvocht uit de stoomoven wat vrijgekomen is bij de kipfilet. Meng nu de zoete chilisaus met de kip goed door elkaar. Proef en voeg eventueel nog zout & peper naar smaak toe.
  • Verwarm de wraps even bovenop de pulled chicken met de deksel op de pan.
  • Vul de wraps met het kipmengsel en de fijngesneden radijs en bleekselderij. Rol ze op en serveer ze met de rode koolsalade.

Ben jij net zo dol op kip als ik dat ben? Kijk dan zeker ook eens naar deze recepten; Russische kip stroganoff uit Den BoschGroene kip met conchiglieZonnige kippilaf met saffraan

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*