Kipburger met geitenkaas en sinaasappel

Kipburger met geitenkaas en sinaasappel

Onwijs lekkere kipburger met geitenkaas en sinaasappel

Wil je eens een keer een andere hamburger dan de standaard serveren dan is deze kipburger met geitenkaas en sinaasappel een geweldig lekkere hap.

De combinatie kip/geitenkaas/sinaasappel is echt top! Serveer er een makkelijke groene salade bij en je hebt een verrassende maaltijd op tafel staan. Comfortfood bij uitstek en geschikt voor zowel lunch als diner.

Hamburger met geitenkaas en sinaasappel

Wat heb je nodig voor de kipburger met geitenkaas en sinaasappel? (voor 2 personen)

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 sinaasappel + rasp van de schil
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl dyon mosterd
  •  2 el paneermeel
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1 el frambozen vinaigrette
  • Scheutje olijfolie
  • 1 el roomboter
  • 2 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 2 kleine naturel geitenkaasjes
  • paar blaadjes sla
  • zout & peper

Hoe maak je het?

  • Meng het gehakt met de ui, de sinaasappelrasp, het ei, de mosterd, het kerriepoeder en het paneermeel goed door elkaar. Voeg naar smaak zout & peper toe.
  • Kneed er twee platte burgers van en zet minimaal een een half uur in de koeling.
  • Roer een scheutje olijfolie met de frambozen azijn door elkaar in een kommetje en houd even apart.
  • Snijd partjes uit de sinaasappel en haal de vliezen eraf.
  • Haal de burgers uit de koeling en bak deze op middelhoog vuur in een grillpan met de gesmolten roomboter aan beide kanten 3 a 4 minuten.
  • Bereid de hamburgerbroodjes volgens de verpakking, snijd ze door het midden en leg op een bord of plank.
  • Verwarm ondertussen de honing in een steelpannetje (niet laten koken) en leg hierin de sinaasappelpartjes.
  • Nu ga je de burger opbouwen. Bestrijk de onderste helft met de grove mosterd, leg hierop de blaadjes sla en besprenkel met de frambozendressing. De kipburger kan nu op het broodje. Dek af met het geitenkaasje en enkele honing-sinaasappelpartjes. Als laatste doe je de bovenste helft van het broodje op de burger en zet je het geheel vast met een prikker (of mes).

Zin in comfortfood? Wat dacht je van deze Gevuld stokbrood met gehakt of Smakelijke köfte met tzatziki

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*