Jack’s Foodbar is een dikke aanrader

Jack's Foodbar
Grauwe poon met gekonfijte aardappel, zomergroente & antioboise

Jack’s Foodbar is een dikke aanrader voor lunch en diner in de Bossche binnenstad

Sinds kort is er een nieuw Bosch restaurant mijn top vijf binnengeslopen. Ik heb er al meerdere malen gegeten en ben nog nooit teleurgesteld. Toch ging ik er niet zo vaak naar toe. Waarom niet? Daar kan ik mijn vinger niet op leggen. Ik denk dat het mede door mijn man komt die zoiets heeft van “wa de boer nie kent, da vreet ie nie”. Eeuwig zonde want ze maken echt prachtige maar bovenal heerlijke gerechten met verse seizoenproducten.

Jack's foodbar
Verse vegetarische salade

Naam

De naam Jack’s foodbar klinkt in mijn oren wat ordinair maar het tegendeel is waar. Juist voor een avontuurlijke culinaire ervaring met bijpassende wijnen of bieren kun je hier voortreffelijk terecht. Eigenaresse Kary Wolfs en haar uitermate vriendelijke gastvrije team zullen er alles aan doen om je een geweldige wijn en spijs belevenis te bezorgen. Zo drink ik heel graag een heerlijke rosé uit de Provence, met de mooie naam Marie-Christine, bij mijn lunch of wat dacht je van een mooie zachte 10-years old ruby port bij het kaasplankje. Vraag ook zeker naar de andere exclusieve wijnen die ze schenken en er zijn zelfs hele mooie spijs- bier combinaties. Je gastheer of -vrouw vertelt je er heel graag meer over.

Jack's Foodbar
Proosten op het leven met een 10-jaar oude Port

 

Food

Jack's Foodbar
Gazpacho van komkommer met crème fraiche, dille en zwarte peper

Je kunt een keuze maken uit de kaart maar ik raad je aan om de kok zijn creativiteit te laten tonen en voor een Jack’s Adventure Menu te gaan. Mooie combinaties met verse vis en sappig vlees vergezeld van bijzondere groente komen op je bord voorbij en laten de inwendige mens genieten van al dat prachtigs. Ben je vegetarisch? Dat is geen enkel probleem bij Jack’s. Geef even aan wat jij wel en niet wilt en de kok gaat speciaal voor jou aan de slag. Oh en mocht je nou denken dat is allemaal natuurlijk hartstikke prijzig dan kan ik je zeggen dat het echt reuze meevalt. De prijs-kwaliteitverhouding is hier helemaal prima in orde!

Jack's foodbar
Gepekelde lende, gemarineerde bundelzwam, cepesijs, komkommergel, kerriemayo en pure chocolade

Locatie

Jack's Foodbar
Een verrukkelijke kaasplank met abdijkaas, truffelpecorino, Epoises, Trefles du Perche en Shropshire Blue

De ligging van Jack’s Foodbar is ideaal! Vanaf het station loop je richting het centrum, steek je de brug over en de tweede straat aan je linkerhand is de Brede Haven. Pak ‘m beet na 25 meter vind je Jack’s Foodbar met uitzicht op de Binnendieze. In de zomer is er een klein terras voor de deur aan de straatkant waar je heerlijk kunt zitten onder de bomen of parasol.  Doordat Jack’s net buiten het voetgedrang ligt kun je heerlijk op afstand genieten van de drukke Visstraat waar het wemelt van de toeristen, fietsers en lokale voorbijgangers. Maar….mijn lievelingsplek is toch wel in het nisje van het restaurant binnen met de openslaande deuren. Je zit daar heerlijk in de luwte en toch kun je mooi alles in de omgeving observeren en onwijs genieten van al die zaligheden op je bord. Jack’s Foodbar is een dikke aanrader!

Jack's Foodbar
Puur genieten op mijn lievelingsplekje

Andere leuke tips in Den Bosch vind je hier!

Dit blog is geschreven in juni 2021 en mijn beleving is van dat moment. Het kan zijn dat er wisselingen van personeel, kok, menu en/of eigenaar in een horecagelegenheid plaatsvinden waardoor de kwaliteit en/of service veranderen.  

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*