Savooiekool chips

Savooiekoolchips

Knapperige savooiekool chips

Hoe het recept voor deze savooiekool chips is ontstaan wil ik je graag vertellen.

Al jaren koop ik mijn groenten op de Bossche markt bij Van Bladel uit Haarsteeg. De eigenaren en medewerkers werken hier met zoveel enthousiasme en liefde voor groente. Ik houd van nieuwe producten proberen en laat me graag verrassen door de verschillende smaken. Sinds kort heb ik afgesproken met de groenteboer dat ik elke week een wat “onbekendere” groente mee kreeg om hier iets lekkers mee te maken. Deze keer was het savooiekool. Het meest voor de hand ligt het om hier een stamppotje mee te maken maar dat was niet wat ik zocht.

Uiteindelijk zag ik ergens een recept om er een groente carbonara van te maken (niet foto-waardig). Veelal worden de buitenste bladeren, die wat donkerder en harder zijn, weggegooid. Deze keer niet want ik maakte er chips van! En wat voor chips! Easypeasy en ook nog eens keilekker!

Savooiekoolchips

Wat heb je nodig voor savooiekool chips?

  • De buitenste bladeren van de savooiekool
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl Mexicaanse kruidenmix (ik gebruikte deze van Westland Peppers) of Ras el Hanout of elke andere kruidenmix die je lekker vindt

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Scheur de buitenste bladeren van de savooiekool in stukjes zonder de harde nerf in het midden
  • Doe de stukken in een kom en giet de olijfolie erover en schep de kruiden erbij
  • Roer alles voorzichtig door elkaar zodat de kruiden op alle bladeren zitten
  • Leg de bladeren uit elkaar op het bakpapier van de bakplaat
  • Savooiekoolchips
  • Bak de chips ongeveer 4 minuten, draai ze dan om en bak ze nog eens 3 minuten
  • Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen
  • Serveer met een lekker mayonaise (bijvoorbeeld Oliehoorn Brander Mayonaise) om te dippen

Wil je nog meer recepten zien van de groente van de markt? Kijk dan eens naar deze Bierpannenkoeken met duinvoetjes of Bijzonder lekkere hamerrapensoep

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*