Gegrilde watermeloen van de barbecue

Gegrilde watermeloen

Heb jij wel eens een warme gegrilde watermeloen van de barbecue gegeten?

Een gegrilde watermeloen van de barbecue is echt een regelrechte hit! De smaakcombinatie is werkelijk booming; heerlijk sappig vruchtvlees van de watermeloen gecombineerd met de verse kruiden en specerijen. Maak het voor je familie en vrienden en neem de complimenten van harte in ontvangst.

Het idee voor mijn recept is ontstaan doordat een collega er enthousiast over vertelde toen hij bij een andere collega dit had geproefd. Daar moest ik natuurlijk het mijne van weten en zo ontfutselde ik hem zo ongeveer de ingrediënten voor dit recept en ging er mee aan de slag.

Wat heb je nodig voor de gegrilde watermeloen van de barbecue?

  • 1 watermeloen
  • 6 el olijfolie
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 2 el verse rozemarijnblaadjes
  • 1 fijngehakte rode peper zonder zaadlijsten
  • Flinke snuf zout & peper

Hoe maak je het?

  • Meng de olijfolie met de kruiden en de peper in een groot diep bord.
  • Snijd de watermeloen in dikke plakken van ca. 3 centimeter. Laat de schil eraan zitten. Leg de watermeloen in het bord in de marinade.
  • Marineer elke kant een kwartier.
  • Grill de meloen daarna op de barbecue op direct vuur ca. 5 minuten aan elke kant mooi rood.
  • Snijd eventueel door de helft voor het opdienen of maak er blokjes van als voorgerecht.

Op zoek naar meer leuke barbeque-recepten? Klik hier.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Gevulde BBQ tomaat met feta | B(l)ij Bosch
  2. Verkoelende meloen sinaasappel cocktail | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*