Verse kibbeling met ravigottesaus

Verse kibbeling met ravigottesaus maak je heel makkelijk zelf

Haal jij wel eens zo’n bakje verse kibbeling met ravigottesaus op de markt? Wist je dat je dat heel goed zelf kunt maken? Van oudsher wordt kibbeling gemaakt met afvalstukjes van de kabeljauw maar tegenwoordig wordt het ook wel met andere witvissoorten gemaakt. Toch blijft kabeljauw mijn favoriet en met ravigottesaus. Dat hoort er nu eenmaal bij.

Wat heb je nodig om kibbeling met ravigottesaus te maken?

  • 800 gr kabeljauw in stukken (ik neem kabeljauwrug)
  • 150 gr bloem + extra
  • 1 ei
  • 175 ml witbier (Hoegaarden)
  • 2 tl paprikapoeder
  • Flinke snuf zout & zwarte peper
  • olijfolie

Voor de ravigottesaus:

  • 4 el mayonaise
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el gesneden blokjes augurk
  • 2 el kappertjes
  • 3 takjes krulpeterselie
  • 1 tl citroensap

Hoe maak je het?

  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een maatbeker en pureer het geheel tot een gladde massa.
  • Bestuif de stukken kabeljauw met een beetje bloem.
  • Doe de bloem, het ei, witbier, paprikapoeder en met een flinke snuf zout en zwarte peper in een kom en klop deze goed tot een glad mengsel.
  • Verhit een koekenpan met een flinke scheut olijfolie op hoog vuur.
  • Haal de kabeljauwstukken een voor een door het beslag en bak de vis in ca. 3 minuten per kant gaar.
  • Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer daarna met de ravigottesaus.

Ben je gek op vis? Probeer dan eens het recept voor

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*