Snelle kipshoarma

Snelle kipshoarma

Snelle kipshoarma met Midden-Oosterse specerijen

Deze snelle kipshoarma zet je in een mum van tijd op tafel zonder tussenkomst van een spit. Heel handig voor als je een smakelijke en makkelijke maaltijd op tafel wil zetten met wereldse smaken.

Shoarma

Shoarma bestaat in vele varianten en met verschillende soorten vlees. Kipshoarma is de makkelijkste variant in mijn ogen omdat het gaar proces minder lang duurt als bij lam of varken. De oorsprong van shoarma gaat terug tot in 1800 waarbij een man besloot om het vlees verticaal aan een spit te gaan grillen. Er zou dan minder rookontwikkeling ontstaan om het vlees op deze manier te grillen. Mensen vonden deze bereidingswijze wel super interessant en de smaak was buitengewoon goed. Zo ontstond shoarma en werd het vanuit de Joodse Israëlische keuken geïntroduceerd in Europa, waarvoor ik ze tot op de dag van vandaag nog erg dankbaar ben. 

Specerijen

De verschillende specerijen maken of breken een recept evenals de saus die erbij geserveerd wordt. Smaken kunnen mooi in elkaar overlopen en een aanvulling zijn op het vlees wat je gebruikt. De specerijen uit Israël en Libië zijn uitermate geschikt om heerlijke shoarma mee te maken. Emma Spitzer leerde mij dat in haar boek “opvallende smaken uit een Joodse keuken” waarop mijn kipshoarma geïnspireerd is.

Wat heb je nodig voor de snelle kipshoarma? (voor 2 personen)

  • 3 kippendijen
  • 1 el 7kruidenmix
  • 1 tl kurkuma
  • Snufje kardemompoeder
  • ½ tl ketoembar
  • 1 el olijfolie
  • 2 stuks Libanees platbrood
  • Ingemaakte chilipepers
  • Chilisaus naar smaak

Snelle kipshoarma

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe de kippendijen samen met de olie en alle specerijen in een plastic zak en masseer de kruiden en olie in een paar minuten in het vlees.
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Haal de kippendijen uit de plastic zak en bak de dijen op hoog vuur even aan. Draai het vuur lager en bak de kippendijen verder mooi goudbruin aan beide zijden.
  • Leg ondertussen de platbroden in de voorverwarmde oven.
  • Als de kip rondom bruin is haal je deze uit de koekenpan en snijd in reepjes.
  • Haal de platbroden uit de oven en leg ze op ze een bord. Verdeel de kipreepjes over de platbroden.
  • Serveer met een salade, ingemaakte chilipepers en chilisaus naar smaak.

Een heerlijke salade bij de snelle kipshoarma is deze Israëlische Chik Chak salade

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*