Geroerbakte spruitjes met bief in zwarte pepersaus

Geroerbakte spruitjes met bief in zwarte pepersaus

Geroerbakte spruitjes met bief in zwarte pepersaus

Het idee voor geroerbakte spruitjes met bief in zwarte pepersaus zat al geruime tijd in mijn hoofd. Bij mijn slager hebben ze een soortgelijke mix liggen in de vitrine maar dat kan beter en completer dacht ik.

Door er champignons, lente-ui en krieltjes aan toe te voegen ontstond er een complete volwaardige maaltijd waar je U tegen zegt. Als manlief twee keer achter elkaar opschept dan zegt dat genoeg over dit heerlijke éénpansgerecht.

Wel een tip is gebruik kleine spruitjes. Ik vind die echt het allerlekkerste. Mij is altijd verteld dat spruitjes het beste smaken als de vorst erover heen is geweest maar dat is blijkbaar een fabeltje. Volgens mijn groenteboer zijn ze op het lekkerst als het Bossche kermis is en die is altijd eind augustus dus vanaf dan zijn er bij hem weer volop spruitjes verkrijgbaar.

Geroerbakte spruitjes met bief in zwarte pepersaus
Aan tafel!

Wat heb je nodig voor de geroerbakte spruitjes met bief in zwarte pepersaus? (voor 2 a 3 personen)

  • 400 gram schoongemaakte spruitjes
  • 200 gram kogelbiefstuk in dunne reepjes
  • 200 gram kleine gekookte krieltjes
  • 150 gram kastanjechampignons in plakjes gesneden
  • 2 stengels lente-ui in ringetjes
  • 2 el Black Pepper Sauce (Lee Kum Kee; verkrijgbaar bij de toko)
  • Olijfolie
  • Klontje roomboter
  • Zout
Geroerbakte spruitjes met bief in zwarte pepersaus
Black Pepper Sauce

Hoe maak je het?

  • Kook de spruitjes in ruim kokend water in ca. 15 minuten beetgaar. Giet af en zet even apart.
  • Verhit in een koekenpan het klontje roomboter met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin heel even kort de biefreepjes rondom aan. Haal de reepjes uit de pan en houdt ze even apart. Laat de koekenpan op het vuur staan.
  • Giet nog een beetje olijfolie erbij in de koekenpan en bak nu de gekookte krieltjes in circa 8 minuten krokant bruin. Haal deze eveneens uit de pan en zet even apart.
  • Kijk of er nog wat olijfolie nodig is in de pan en vul eventueel aan. Bak nu de kastanjechampignons met de lente-ui kort aan en voeg de spruitjes toe. Laat deze even meebakken.
  • Voeg de Black Pepper Sauce toe en roer het geheel goed door. De biefreepjes kunnen er nu bij en schep het geheel nog een keer om.
  • Als laatste voeg je de krieltjes toe en zet het vuur uit maar doe de deksel op de pan en laat het geheel 1 minuut zo staan. Proef en voeg eventueel zout toe.
  • Dien het geheel op in de pan en zet op tafel. Opscheppen maar!

Zin in een andere makkelijke avondmaaltijd? Klik dan hier

 

 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Zuurkoolstamp met gebakken uitjes | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*