Serrano met mangobonbons

Serrano met mangobonbons
De borrelplank

Serrano met mangobonbons

Het idee voor deze serrano met mangobonbons is ontstaan nadat ik bij @Anniepannie een filmpje had gezien hoe je zelf een mangoroos kunt te maken.

Serrano met mangobonbons
De Anniepannie mangoroos

Heel leuk om je borrelplank mee te decoreren met een bijpassend hapje. Serranoham met meloen is een echte klassieker en taaadaaaa waarom eigenlijk niet met mango. Ook dit is een gouden combi samen met de roomkaas. Overigens kun je de roomkaas voor nog meer bite vervangen door geitenkaas.

Wat heb je nodig voor de Serrano met mangobonbons? (8 stuks)

  • 8 plakken serranoham (bij voorkeur wat dikker gesneden)
  • 3 el roomkaas naturel
  • 2 el mango in kleine stukjes gesneden
  • 1 tl gemberpoeder
  • Snuf zwarte peper
  • 8 sprietjes bieslook
Serrano met mangobonbons
De borrelplank

Hoe maak je het?

  • Meng de roomkaas met de mango, het gemberpoeder en een snuf zwarte peper. Zorg wel dat de mangostukjes niet te nat zijn. Dep eventueel wat droog met keukenpapier.
  • Leg op elk plakje serranoham circa twee theelepels van het roomkaasmengsel in het midden.
  • Vouw voorzichtig de ham dicht naar boven en bind er losjes de bieslook omheen met een knoopje. Niet te hard trekken anders knapt het sprietje bieslook.
  • Serveer en hap ze in één keer naar binnen voor de ultieme smaakbeleving!

Inspiratie voor nog meer leuke borrelhapjes vind je hier

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*