Eend met courgettebeignets

Eend met courgettebeignets
Eend met courgettebeignets

Een heerlijke smaakvolle combinatie is eend met courgettebeignets

Eend met courgettebeignets lijkt heel moeilijk om te maken maar het is echt kinderlijk eenvoudig. Je zet in een mum van tijd een verrassende volledige maaltijd op tafel waar je je tafelgenoten mee gaat verbazen. Het idee om de eendenborstfilets aan een citroengrasstengel te rijgen heb ik uit een klein boekje wat WOK heet, zonder vermelding van een auteur.

Eend met courgettebeignets
Eend met courgettebeignets

Wat heb je nodig voor de eend met courgettebeignets? (voor 2 a 3 personen)

  • 2 eendenborstfilets
  • Klontje roomboter
  • 1 el olijfolie
  • 4 stengels sereh (citroengras)
  • 2 knoflooktenen geperst
  • 1 tl geperste gember (potje bij toko)
  • 3 el hoisinsaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstwijn
  • 2 el sesamolie
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 1 el honing
  • 2 eiwitten
  • 100 gram tempurabloem
  • 20 ml koud water
  • Snuf uienpoeder
  • 1 grote courgette
  • 150 ml zonnebloemolie
  • Zout & peper
  • 200 gram basmatirijst

    Eend met courgettebeignets
    Tempurabloem

Hoe maak je het?

  • Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat in een braadpan op hoog vuur de roomboter met de olijfolie smelten. Als de boter bruin kleurt bak je de eendenborstfilets op de velkant ongeveer 4 minuten aan. Draai ze om en laat ze nog 1 minuut bakken op de vleeskant. Haal uit de pan en laat even afkoelen. Maak ondertussen de pan schoon en zet deze vast klaar met de zonnebloemolie.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Voor de marinade meng je knoflook, gember, hoisinsaus, sojasaus, rijstwijn, sesamolie, vijfkruidenpoeder en honing goed door elkaar.
  • Snijd de eendenborstfilets schuin in ca 6 stukken per filet van ongeveer 3 cm dik.
  • Rijg 3 stukken aan de sereh met wat tussenruimte en leg ze in een ovenschaal. Smeer met een kwastje de eendenborst in met de marinade.
  • Roer met een garde de tempurabloem met de eiwitten tot een stevig papje. Voeg eventueel een klein beetje koud water toe.
  • Snijd de courgette in plakken van ca 1,5 cm dik.
  • Zet de eend 10 minuten in de voorverwarmde oven. Smeer na 5 minuten de eend nogmaals in de marinade.
  • Laat ondertussen de zonnebloemolie goed heet worden. Haal de courgetteplakjes door het tempurabeslag heen en bak ze goudbruin in de hete olie. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • De eend is nu ook klaar! Besprenkel nog met het laatste restje marinade en dien alles tegelijk op.
  • Smakelijk eten!
  • Eend met courgettebeignets
    Aan tafel!

Zin in een rijstmaaltijd? Kijk dan zeker eens naar Zonnige kippilaf met saffraan

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*