Geitenkaas met bietenspread

Geitenkaas met bietenspread

Geitenkaas met bietenspread

You eat it or you hate it! Rode bieten; zowel mijn man als mijn stiefpa gruwelen er echt van, zo vies vinden ze het.

No way dat ze maar iets eten van rode biet. Helaas voor mijn moeder en voor mij dus :-(. Gelukkig vinden wij ze samen wel heel lekker en als mama dan bij mij komt eten maak ik vaak iets van bieten zoals deze bietensalade met haring en nu dus geitenkaas met bietenspread.

Deze keer maakte ik van overgebleven bieten een spread die prima combineert op een stokbroodje of toastje met geitenkaas. En wat staat het toch ontzettend gezellig met deze mooie paarse klaar op de borrelplank!

Geitenkaas met bietenspread
Borrelen maar!

Wat heb je nodig voor de geitenkaas met bietenspread? (voor ca. 8 sneetjes brood)

  • 200 gram koude gekookte bietjes grof gehakt
  • 1 el limoensap
  • 2 el olijfolie
  • Zacht geitenkaasje van bijvoorbeeld Bettine
  • Takje citroentijm
  • Peper & zout
  • Stokbroodje in sneetjes gesneden

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pureer de bietjes samen met het limoensap, olijfolie en naar smaak zout & peper met een staafmixer.
  • Besmeer elk sneetje stokbrood met de geitenkaas.
  • Leg de belegde sneetjes circa 3 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de sneetjes eruit en leg op elke kaasje een volle theelepel van de bietenspread. Zet nog 2 minuten in de oven.
  • Garneer voor het opdienen met een blaadje citroentijm

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*