Een mooie prima perenquiche voor op winterse dagen
Denk je eens in dat je na een boswandeling op een mooie winterse dag thuiskomt en dat dan de geur van deze prima perenquiche je tegemoet komt. Dat wil je toch gewoon!
Wat heb je nodig voor de prima perenquiche?
- Rol bladerdeeg
- 3 peren gesneden in schijfjes
- 100 gram Bleu Stilton
- 3 stengels lente-ui gesneden
- 3 eieren
- Sap van ½ citroen
- 2 el rode port
- 50 ml kookroom
- 30 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 takjes citroentijm
- Snuf zwarte peper
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een springvorm van ca. 24 cm met het bladerdeeg. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
- Bedek de bodem met de peren, besprenkel met de port en bestrooi met de lente-ui.
- Breek de eieren in een schaal en voeg de citroen, kookroom, zelfrijzend bakmeel en zwarte peper toe. Rits de blaadjes van de tijm en voeg toe.
- Meng goed door elkaar en giet het mengsel over de peren en vouw het bladerdeeg naar binnen.
- Zet ongeveer 25 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenlaag te bruin wordt.
Zin in nog meer recepten na een stevige boswandeling? Een kop van deze Romige paddenstoelensoep is dan een uitstekend idee.
Geef als eerste een reactie