Gevaarlijk lekkere pietermannen

Gevaarlijk lekkere pietermannen

Durf jij het aan om deze gevaarlijk lekkere pietermannen in huis te halen?

Deze gevaarlijk lekkere pietermannen kunnen je eenmaal opgediend op je bord geen kwaad meer doen. Wist je dat deze pieterman het giftigste visje is wat in onze eigen Noordzee leeft?

De pieterman leeft en ligt doorgaans in het zand te wachten op voorbijkomende prooien. De rugvin van de pieterman heeft een aantal doornige uitsteeksels en als je daar dan in trapt geeft het een gemene giftige steek. Zo’n steek is niet dodelijk maar wel zeer pijnlijk aan je voet. Als je pietermannen gaat kopen vraag dan altijd aan de visboer of hij ze voor je schoonmaakt. Wel zo makkelijk want je weet maar nooit ;-).

Het is een heel makkelijk visje, eenmaal gefileerd, om te bereiden. Het vlees van de pieterman is mooi stevig en wit. Ik ben groot fan van de pieterman, die me op een of andere manier steeds aan Sinterklaas doet denken. Door het sausje met de Hollandse garnaaltjes wordt het toch echt een mooi Nederlands gerechtje; niks Spaans of exotisch aan.

Wat heb je nodig voor de gevaarlijk lekkere pietermannen ? (voor 2 personen)

  • 4 pietermannenfilets
  • 1 el roomboter plus extra
  • 1 el bloem
  • Sap van ½ limoen
  • 40 gram Hollandse garnalen
  • 100 ml kippenbouillon
  • Zout & peper

Hoe maak je het?

  • Smelt de extra boter samen met een scheut olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag op middelmatig hoog vuur.
  • Zodra de boter heet is bak je de pietermannen kort om en om gaar in ca. 3 minuten per kant.
  • Smelt ondertussen in een steelpannetje de boter en voeg als de boter gesmolten is de bloem toe.
  • Roer goed door en voeg daarna al roerend de hete kippenbouillon toe. Voeg dan de kookroom toe en het sap van de limoen. Blijf roeren tot een mooie gelijkmatige saus ontstaat.
  • Doe voor het opdienen de garnaaltjes in de saus. Dien de pietermannen op met een lepel van de limoen-garnalenroomsaus. Garneer eventueel met wat peterselie en een schijfje limoen.

Lekker met worteltjes en gebakken aardappeltjes!

Zin in vis? Kijk dan eens naar deze gerechten Verse kibbeling met ravigottesaus of Romige tagliatelle met zalm en garnalen.

1 Trackback / Pingback

  1. Forellen in een jasje | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*