Verbazingwekkend lekkere rucolastamppot

Rucolastamppot

Een verbazingwekkend lekkere rucolastamppot

Deze verbazingwekkend lekkere rucolastamppot is eigenlijk geheel onverwachts ontstaan. Op Instagram mogen mijn volgers elke week een recept uit een van mijn kookboeken kiezen wat ik dan ga maken. Zo kwam ook deze stamppot met rucola voorbij.

Bah, dacht ik, rucola eet ik als sla en niet als stamppot. Een beetje zo van wat de boer niet kent dat (vr)eet hij niet. Daarnaast was het recept zo simpel, alleen maar aardappels stampen met wat melk, rucola erdoor en dat was het. Niet echt spannend!

Ik vertelde dit verhaal aan Ilse, die bij mijn favoriete groentekraam op de Bossche markt, werkt. Oh, zei ze, maar dan moet je er pijnboompitjes en wat mosterd doorheen doen plus eventueel wat suiker voor een zoetje. Toen was ik eruit! En zo ontstond mijn recept voor dit verbazingwekkend lekkere rucolastamppotje.

Wat heb je nodig voor de verbazingwekkend lekkere rucolastamppot? (2 personen)

 • 350 gram kruimige aardappelen
 • 150 gram rucola
 • 100 ml volle melk
 • Klontje roomboter
 • 1 bosui in ringetjes gesneden
 • 1 el mosterdhoning
 • 10 gram geroosterde pijnboompitjes

Hoe maak je het?

 • Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar.
 • Giet ze af en laat ze met de deksel op de pan nog even nagaren.
 • Stamp de aardappels fijn.
 • Voeg de melk, boter en honingmosterd toe en roer goed door.
 • Doe de bosui, rucola en pijnboompitjes erbij en roer alles tot een mooie stamp.
 • Proef en voeg naar smaak zout & peper toe.

Heerlijke combinatie met het stoofpotje van zwijn.

1 Trackback / Pingback

 1. De favoriete kookboeken van ... Hilde (BlijBosch) - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*