Pittig Hindoestaans kerriekipbroodje

Pittig Hindoestaans kerriekipbroodje

Pittig Hindoestaans kerriekipbroodje

Door onze grote toko (Amazing Oriental) in de stad waar ze een afhaalkeuken bij hebben ben ik geïnspireerd voor dit pittig Hindoestaans kerriekipbroodje. Daar verkopen ze heerlijke ongelooflijk hete Surinaamse kipkerriebroodjes met heel veel sambal. Zoveel sambal dat ik deze broodjes niet kan eten zonder dat de tranen rijkelijk vloeien over mijn wangen en nog erger dat je tot de volgende dag het idee hebt dat je kont werkelijk in vuur en vlam staat.

Toch blijf ik ze steeds kopen omdat ik het zo amazing fucking lekker vind (excuses voor deze woordenschat). In ieder geval brachten deze broodjes me op het idee om zelf eens zoiets te gaan maken maar dan in de iets minder pittige variant.  Overigens typ ik dit recept nadat ik ze een uur geleden heb geproefd en gegeten dus de uitwerking ervan is nog niet bekend. Wees gewaarschuwd!

Pittig Hindoestaans kerriekipbroodje
Lekker spicy!

Wat heb je nodig voor het pittig Hindoestaanse kerriekipbroodje? ( 2 stuks)

  • 1 kipfilet (ca. 200 gram) in blokjes gesneden
  • 1 el Hindoestaanse massala
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 + 1 el olijfolie
  • ½ kippenbouillonblokje
  • Scheutje heet water uit de kraan
  • ¼ komkommer geschild en in dunne schijfjes gesneden
  • ½ rode peper in stukjes
  • 1,5 el witte wijnazijn
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • Handje gemengde sla
  • Srirachasaus
  • Handje gebakken uitjes
  • 2 bij voorkeur Surinaamse broodjes
Pittig Hindoestaans kerriekipbroodje
De broodjes vullen

Hoe maak je het?

  • Pak een kommetje voor de geschilde komkommerschijfjes en meng deze met de rode peper, suiker en azijn. Zet deze even aan de kant tot gebruik.
  • Meng de kipblokjes, massala, chilivlokken en olijfolie goed door elkaar.
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Bak hierin de gekruide kipblokjes kort aan en zet het vuur lager.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de kipblokjes en blus af met een scheutje water. Laat het geheel zo een paar minuten pruttelen met de deksel op de pan.
  • Snijd de broodjes open en bedek met een handje sla. Spuit er wat srirachasaus over.
  • Schep uit de pan de kipblokjes en verdeel over de broodjes.
  • Bedek de kipblokjes met de zoetzure komkommer en bestrooi met de gebakken uitjes. Spuit er naar smaak nog wat extra srirachasaus over.
  • Heerlijk happen maar!

Liever een koud broodje kipkerrie? Dat vind je in dit recept Pittige kipmassalasalade

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*