Muffins met aardbeien en rabarber

Muffins

Heerlijk zoete muffins met aardbeien en rabarber

Een echt seizoensgebakje zijn deze muffins met aardbeien en rabarber in de lente.

In mei en juni zijn volop aardbeien en rabarber te koop op de markt en bij de groenteboer. En laat de combinatie aardbeien en rabarber zich uitstekend lenen om ze samen in een gebakje te gieten. Makkelijk om te maken en heerlijk bij de koffie en thee. In een afgesloten trommel zijn ze zeker 5 dagen houdbaar en nog supervers om in je giechel te stoppen.

Muffins

Wat heb je nodig voor deze muffins met aardbeien en rabarber? (ca 12 stuks)

  • 250 gram aardbeien in kleine stukjes gesneden
  • 250 gram rabarber in kleine stukjes gesneden
  • 350 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 250 ml halfvolle melk
  • mespunt zout
  • 1 limoen zowel het sap als rasp van de schil
  • 1 ei
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram witte chocolade

Muffins

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de bloem, bakpoeder, zout en suiker samen in een grote kom en meng goed door elkaar met een lepel.
  • Meng in een andere kom de melk met het sap van een halve limoen.
  • Smelt de roomboter in een pannetje en laat deze afkoelen. Voeg daarna de boter bij het bloemmengsel.
  • Roer de melk door de bloem en voeg de aardbeien en rabarber toe. Spatel alles goed door elkaar.
  • Muffins
    Het beslag
  • Pak een muffinvorm en doe daar muffinpapiertjes in. Vul de vormpjes driekwart met het beslag en zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal daarna de muffins eruit en rasp de witte chocolade over de muffins. Bestrooi als laatste met de rasp van de limoenschil.

Wil je meer met aardbeien of rabarber maken? Kijk dan eens naar Verfrissende aardbei-limoen shake of Kruimige aardbei-rabarbertaart

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*