Cakerol

Cakerol

Met deze cakerol steel jij de show!

Een verbluffend resultaat zet je op tafel met deze cakerol en hij (of is het een zij?) is verrassend makkelijk te maken. Als ik dit kan dan kan jij het ook!

De basis voor deze cakerol vond ik in het recept Cakerol in het boek van Heel Holland Bakt mee. Het is een zogenaamd spektakel stuk volgens de populaire televisie-serie Heel Holland bakt. In het oorspronkelijke recept wordt er met Kaapse bessen gewerkt maar ik koos voor frambozen in combinatie met sinaasappel. Uiteraard voegde ik nog enkele druppels alcohol toe om de cake een volwassen tintje mee te geven. Ben jij er klaar voor? Bakken maar!

Cakerol
Cakerol

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 6 el poedersuiker
  • 1 sinaasappel
  • 150 gram mascarpone
  • 8 el sinaasappeljam
  • 50 ml Grand Marnier
  • 12 frambozen
  • 50 gram witte chocolade

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier (ook de randen).
  • Split de eiwitten en het geel van elkaar doe beiden in een kom.
  • Klop met een elektrische mixer de eiwitten met 2 el suiker stijf en de rest van de suiker met de eidooiers in een andere kom luchtig.
  • Doe een snuf zout en de het bakmeel bij de eidooiers en klop nog even kort door. Voeg een derde van het eiwit toe en klop deze mee door het eigeelmengsel.
  • Spatel de rest van het eiwit er doorheen.
  • Verdeel het beslag over de bakplaat en bak de cake in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cake uit de oven, haal direct van de bakplaat en laat deze een paar minuten afkoelen op een rooster.
  • Cakerol
    De cake komt uit de oven
  • Strooi poedersuiker over een stuk bakpapier wat groter is dan de cake en keer de cake ondersteboven hierop. Haal voorzichtig het bakpapier wat mee de oven in is geweest van de cake af.
  • Rol de cake met het bakpapier met de poedersuiker strak op in de lengte en laat nog een uur afkoelen.
  • Rasp van de schil van de sinaasappel en snijd de sinaasappel door het midden.
  • Maak de cake open, besprenkel de cake met de Grand Marnier en een paar druppels sinaasappelsap. Daarna bestrijk je cake met de mascarpone en dan met de sinaasappeljam. Laat ongeveer 2 cm van de buitenste lange kant van de cake open.
  • Rol de cake opnieuw strak op en leg op een schaal.
  • Smelt de witte chocolade in een kom boven een pannetje met kokend water.
  • Druppel de chocolade over de cake (dit gaat het beste met een vork), strooi de sinaasappelschil erover en versier met de frambozen.
  • Verdeel in plakjes en smullen maar!
Cakerol
Smullen maar!

Zin in iets zoets bij de koffie? Deze recepten zijn ook heel erg lekker Kruimige aardbei-rabarbertaart of Blije Bossche Boterkoek

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*