Zilte zeekraalsalade

Zilte zeekraalsalade

Proef de zee met deze zilte zeekraalsalade

Laatst postte ik een story op Instagram met daarbij een foto van mijn zilte zeekraalsalade. Ongelooflijk veel reacties kreeg ik daarop met “hoe maak je het?”, “wat lekker!” en “recept!”

Nu is het een supermakkelijk recept. De enige voorwaarde is dat je verse zeekraal gebruikt want oude taaie zeekraal is echt niet om te nassen. De zeekraal moet er fris, groen en glanzend uitzien zodat hij nog knapperig is als je ‘m in je mond stopt. Mijn groenteboer op de markt verkoopt verse zeekraal maar vaak kun je het ook bij de visboer kopen. Die voorverpakte zeekraal uit de supermarkt kun je beter laten liggen.

Het is het perfecte bijgerecht bij een heerlijk gebakken visje uit de oven of pan. Denk aan kabeljauw, zalm, schelvis, zeewolf of sliptong.

Zilte zeekraalsalade

Wat heb je nodig voor de zilte zeekraalsalade? (als bijgerecht voor ca 2 a 3 personen)

Zilte zeekraalsalade

Hoe maak je het?

  • Verwarm 1 el knoflookolijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Bak de rode ui hierin aan maar zet het vuur snel lager en laat de ui zachtjes karamelliseren in ca 10 minuten. Voeg daarna de zeekraal en zongedroogde tomaatjes toe. Roer het geheel door elkaar en schenk er nog een beetje knoflookolie bij.
  • Doe een deksel op de pan en laat ca 8 minuten smoren.
  • Pak een leuke schaal en dien de zeekraalsalade op met het hoofdgerecht. PS de salade hoeft niet warm te zijn. Lauw smaakt deze ook prima!

Heb je deze Garnalen met mango salade al gezien? 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*