Gemarineerde zalm

Gemarineerde zalm

Gemarineerde zalm

More is less geldt helemaal voor deze gemarineerde zalm. Wat een smaakexplosie en dat met maar vier ingrediënten. Het enige wat je hiervoor wel moet hebben is geduld.

De zalm marineer je namelijk meer dan 24 uur zodat alle smaken van de marinade volledig in de vis kunnen trekken. Geïnspireerd door een recept uit de serie Topkoks voor thuiskoks kwam ik op het idee om de zalm langere tijd te marineren met zoete oosterse smaken. De zalm speelt de hoofdrol daarna op je bord dus serveer er een simpele groene salade met noedels of aardappelkroketjes bij voor de ultieme smaakbeleving van de zalm. Deze zal dan volledig tot zijn recht komen en smelt als boter op je tong.

Ik heb sowieso de laatste weken een enorme zalm-tic; ik lust er wel pap van!

Gemarineerde zalm

Wat heb je nodig voor de gemarineerde zalm? (voor 2 personen)

  • 2 moten zalm (zonder huid) van ongeveer 125 gram
  • 150 ml maple syrup (ahorn siroop)
  • 50 ml ketjap manis
  • 30 gram zwarte peperkorrels
  • 1 plastic zakje met zip-clip
  • 1 el olijfolie

Hoe maak je het?

  • Schenk in een plastic zakje, houd deze goed recht op!, de maple syrup en de ketjap. Laat voorzichtig de zalm in de marinade glijden, zip het zakje dicht en schud zachtjes het zakje wat heen en weer zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Leg het zakje met inhoud in de koeling voor minimaal 24 uur en draai af en toe het zakje zodat alle kanten goed gemarineerd worden.
  • Voor gebruik haal je de zalm uit de koeling en ga je de peperkorrels kneuzen in een vijzel of met de platte kant van een slagersmes. Zorg dat de peperkorrels niet al te fijn worden. Leg de korrels op een bord.
  • Verhit in een pan op hoog uur de olijfolie. Haal ondertussen de zalm uit de marinade en druk de bovenkant op de peperkorrels.
  • Schroei eerst de bovenkant van de zalm met de peperkorrels kort dicht in de pan en draai dan om naar de andere kant. Bak ca 2 minuten en dan nog iedere zijkant ongeveer een minuut.
  • De zalm is klaar om opgediend te worden!
  • Optioneel is om te serveren met wat sriracha-mayonaise.

Zin in zalm? Kijk dan eens naar dit recept Romige tagliatelle met zalm en garnalen of Zalmlasagne met kerrie en bimi

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*