Restaurant Faran

Faran

Ontdek de Nikkei-keuken van Restaurant Faran in Den Bosch

In 2021 opende de jonge Sander van Thiel zijn Restaurant Faran in de Kruisstraat in Den Bosch. Faran is vernoemd naar de tweede naam die Sander draagt en betekent onder andere knappe dienaar. En dat zijn ze zeker! Niet alleen omdat Sander met zijn vaste brigade chefkok Noud van Rosmalen en gastheer/sommelier Mick van Houten, een goed voorkomen hebben maar zeker omdat deze jonge heren elk diner tot een knappe pres(en)tatie weten te brengen.

Restaurant Faran
Proosten met bubbels

Nikkei

Restaurant Faran voert de zogenaamde Nikkei-keuken. De Nikkei-keuken staat bekend als een Japans-Peruviaanse keuken en is ontstaan door mensen van Japanse afkomst die in het buitenland wonen en voornamelijk Zuid-Amerika. De combinatie tussen en het werken met seizoensgebonden producten met Japanse-Peruviaanse invloeden maakt dat Faran een uniek restaurant is in Den Bosch.

Restaurant Faran
Oesters vooraf

Interieur

Het restaurant is vrij klein, lang en smal.  Het voornamelijk houten interieur met een blauwe touche voelt warm aan. De meeste tafels, behalve enkele tafels aan de voorzijde van het pand, zijn op hoogte. De bijbehorende krukken maken dat je comfortabel kunt zitten. Tussen de gangen door valt er genoeg te zien en te beleven door het zicht op de open keuken. En mocht je je nu echt gaan vervelen dan neem je een kijkje in de kookboeken die her en der in het restaurant verspreid liggen. Enig nadeel voor mensen die wat slechter ter been zijn is dat de toiletten zich beneden in de kelder bevinden.

Restaurant Faran
Zicht op de vele kookboeken met op de foto de gezichten van Faran

Verwennerij

Bij Restaurant Faran wordt er één menu gehanteerd wat om de zoveel weken wisselt van samenstelling. Uiteraard kan het menu aangepast worden voor de vegetariërs onder ons.  Kies voor vier of vijf gangen, waarbij ik wil aanraden om altijd voor vijf gangen te gaan.

Restaurant Faran
Pure verwennerij

Af en toe een avondje Faran is pure verwennerij. Laat je mee nemen door het enthousiasme waarop de jonge heren de gerechten serveren en vergeet ook niet om het bijpassende wijnarrangement te nemen.

Restaurant Faran
Makreel met avocado en dropplant

Vol passie en liefde vertellen de heren over de herkomst en oorsprong van al dat lekkers wat er voor je op het bordje ligt. Zo heb ik me ontzettend laten verrassen door een bloemkool die zo fantastisch bereid was dat ik er een jaar later nog van droom. Als je blijft herinneren wat voor fantastisch gerecht je hebt gegeten dan heb je gewoon top zaak!

Restaurant Faran
De fantastische bloemkool

Reserveren

Wil je bij Restaurant Faran dineren dan moet je er op tijd, soms zelfs weken van tevoren, bij zijn. Ze hanteren eventueel een reservelijst maar verwacht daar niet teveel van want als je éénmaal hebt gegeten bij Faran dan wil je de volgende maand daarop weer. Ik ben niet de enige die dat vindt maar met mij vele Bourgondiërs in de wijde omtrek.

Adres:

Kruisstraat 17, 5211 DT ‘s-Hertogenbosch

Restaurant Faran
Ilona kijkt verrukt naar haar bord met soft shell krab met miso

Prijzen

4-gangen menu: € 42,-

4-gangen hartig: € 49,-

5-gangen menu: € 52,-

Bijpassend wijnarrangement € 30,- (passend bij het 4-gangen menu) of € 37,50 (passend bij het 5-gangen menu)

Restaurant Faran
Vergeet niet om het verrukkelijke kaasplankje als dessert te bestellen

Dit blog is geschreven in januari 2023 en mijn beleving van dat moment. Het kan zijn dat er wisselingen van personeel, kok, menu en/of eigenaar in een horecagelegenheid plaatsvinden waardoor de kwaliteit en/of service veranderen.  

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*