Toast met gebakken champignons en truffel

Toast met gebakken champignons en truffel

Het lekkerste lunchgerecht is toast met gebakken champignons en truffel

Wat is er nu nog lekkerder dan tussen de middag een warme toast met gebakken champignons en truffel. Het is zo gepiept en jij hebt een smaakvolle lunch voor je neus.

Vroeger

Mijn moeder maakte dit vroeger vaak voor mij maar dan alleen met gebakken ui en champignons met een geperst teentje knoflook erdoor. Daar heb ik goede herinneringen aan bewaard. Deze versie van de klassieke variant van mijn moeder is net wat uitgebreider en is wat chiquer om te serveren. Geniet van de topcombinatie van knoflook, sjalot, champignons en truffel. De geraspte Parmezaanse kaas geeft net die finishing touch aan het geheel.

Wat heb je nodig voor de toast met gebakken champignons en truffel? (voor 2 boterhammen)

  • 200 gram kastanjechampignons
  • 2 volkoren boterhammen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 5 stengels bieslook
  • 1 takje krulpeterselie
  • 50 ml slagroom
  • 1 tl citroensap
  • klontje boter
  • 1 el truffelolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • zout & peper

Hoe maak je het?

  • Snijd de champignons in plakjes. Snipper het sjalotje en pers de knoflookteentjes fijn.
  • Hak de bieslook en peterselie fijn.
  • Doe het klontje boter in een koekenpan en laat op middelhoog vuur smelten.
  • Bak de champignons met de knoflook en de sjalot al roerend mooi bruin in ca. 5 minuten.
  • Blus af met de slagroom en citroensap en draai het vuur laag.
  • Voeg de truffelolie toe de bieslook en peterselie toe en roer goed door. Zet het vuur heel laag.
  • Rooster de boterhammen in een broodrooster of in grillpan.
  • Leg ze daarna op een bord en schep het champignonmengsel er overheen. Strooi er naar smaak zout & peper over. Garneer met de Parmezaanse kaas.

Heb je ook dit lekkere lunchgerecht gezien? Jofele Japanse pannenkoekjes of Fleurige flammkuchen

 

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Vingernoedels met champignonroomsaus | B(l)ij Bosch
  2. Hartige courgettepannenkoekjes | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*