Garnalen met mango salade

Garnalen met mango salade

Met deze garnalen met mango salade zet je een zomerse lunch op tafel

Als je zin hebt in een frisse lichte zomerse lunch dan is deze garnalen met mango salade een echte aanrader.

De combinatie garnalen met mango zul je misschien niet zo snel maken. Mijn oog viel er op in een Engelstalig boekje genaamd Grill it en ik werd er meteen door getriggerd. Want mango vind ik heel erg lekker en garnalen (zoals je misschien al weet) staan in mijn top 5 van lekkerste eten. Om een mooie bite aan de salade te geven maak je er een marinade bij van rode pepers en rode ui. Het sap van een verse citroen zorgt voor de frisheid.

Garnalen met mango salade
Een feestje op je bord

Wat heb je nodig voor de garnalen met mango salade? (2 personen)

  • 8 grote garnalen zonder schaal en bij voorkeur met staart
  • 2 takjes dille fijngehakt
  • Sap van een ½ citroen
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 200 gram mango in stukjes gesneden
  • ½ rode ui fijngesnipperd
  • Kleine rode peper in stukjes zonder zaadlijsten
  • Het vruchtvlees van de ½ citroen
  • 100 gram gemengde groene sla
  • Zout

Hoe maak je het?

  • Maak eerst een marinade voor de garnalen door de dille te mengen met de olijfolie en het citroensap. Voeg een snuf zout toe en leg de garnalen in de marinade. Laat minimaal 10 minuten intrekken maar langer is nog beter.
  • Dan maak je de marinade voor de mango door de rode ui, peper en het citroenvruchtvlees te mengen met de mangostukjes.
  • Zet een grill pan op het vuur en als deze warm is (controleer even door een druppel olijfolie in de pan te doen) bak je de garnalen met de marinade aan elke kant 2 minuten zodat ze mooi roze kleuren. Haal ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
  • Maak een bord op door eerst een bedje van de gemengde sla te maken. Leg hierop de gemarineerde mango en daarboven op de garnalen.
  • Klaar is je lunch!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*