Krokante kipkantjes

Krokante kipkantjes

Supermakkelijke en smakelijke krokante kipkantjes

Niets is simpeler te maken dan deze krokante kipkantjes die je in een mum van tijd op de borreltafel zet. Weg met de nuggets van de grote gele M of zijn Kentucky-broer!

Smaken

Het leuke aan deze kipkantjes is dat je de smaak kunt maken zoals jij deze graag wil. Voor deze kipkantjes heb ik gekozen voor de pittige sambar massala gemixte kruiden van Spice trip with Paulami. Je kunt ze heel goed maken of zelfs variëren met meerdere smaken. Enkele suggesties zijn met gerookt paprikapoeder of met cajunkruiden of wat dacht je van picadillokruiden van Jonnie Boer voor een spicy bite.

Maak er een lekker sausje bij en dippen maar!

Krokante kipkantjes
Lekker dippen met een sausje

Wat heb je nodig voor de krokante kipkantjes? (voor ca. 14 stuks)

  • 1 kipfilet van ca. 250 gram
  • 1 eiwit
  • 5 el bloem
  • 5 el panko
  • 1,5 tl Sambar massala
  • Olijfolie

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Snijd de kipfilet in stukjes; niet te klein.
  • Maak drie schaaltjes: 1 met bloem, 1 met eiwit en 1 met panko. Meng door het schaaltje met panko de kruidenmix.
  • Haal een stukje kipfilet eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het pankomengsel. Zorg dat alle zijden goed bedekt zijn met panko.
  • Verhit een pan met wat olijfolie op het vuur. Bak de kipkantjes op hoog vuur snel even kort rondom aan.
  • Haal de kipkantjes uit de pan van het vuur en doe de kipkantjes in een ovenschaal en zet ca. 12 minuten in de oven. Schep halverwege de kipkantjes een keer om.
    Note! Je kunt deze krokante kipkantjes heel goed een dag van tevoren maken en de volgende dag even kort weer opwarmen in de oven.

Op zoek naar meer lekkere hapjes met kip? Kijk dan eens naar deze lekkere Pittige kipmassalasalade

 

1 Trackback / Pingback

  1. Irakese biryani | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*