Gevulde BBQ tomaat met feta

Gevulde BBQ tomaat met feta

De showtopper van de avond is deze gevulde BBQ tomaat met feta

De gevulde BBQ tomaat met feta staat niet alleen leuk op je bord maar is ook nog eens een heerlijk vegetarisch gerechtje met de authentieke smaak van de feta, knapperige pijnboompitjes, het frisse van de citroen en de zoetigheid van de honing.

Team tomaat

Tot, ik denk wel, mijn 30e levensjaar vond ik tomaten echt afschuwelijk! Ik at ze alleen in vloeibare vorm zoals tomatenketchup of tomatensoep maar dan moesten er in die laatste ook echt geen velletjes rondzweven. Op een dag kreeg ik bij een vriendin als voorgerecht een salade caprese voorgeschoteld. Ik gruwelde maar liet me niet kennen en wilde niet ondankbaar overkomen. Aangenaam verrast was ik door de sappige tomaat in combinatie met de kaas en besprenkelt met lekkere olijfolie. Sinds die dag ben ik bekeerd en team tomaat geworden!

Pakketje

Toen ik vorige week een leuk pakketje via de topmembersactie van @uitpaulineskeuken kreeg van @dodoni.nl wist ik eigenlijk meteen dat ik iets met de feta of haloumi in combinatie met tomaat wilde maken. Met dit prachtige zonnige weer gaat hier een paar keer per week de barbecue aan dus het zou ook iets met bbq van doen moeten hebben. Zo ontstond mijn heerlijke gevulde BBQ tomaat met feta en lekker dat ie is. Deze moet je echt proeven van de BBQ; Succes gegarandeerd!

Gevulde BBQ tomaat met feta
Klaar om te barbecueën

Wat heb je nodig voor de gevulde BBQ tomaat met feta ? (voor 4 stuks)

 • 4 trostomaten
 • 100 gram feta
 • 1 el pijnboompitten
 • 5 druppels citroensap
 • 1 theelepel honing
 • 2 tl gedroogde oregano
 • zwarte peper

Hoe maak je het?

 • Snijd de bovenkant van de tomaat en bewaar het dakje
 • Van de onderkant snijd je een heel klein puntje af zodat de tomaat kan blijven staan
 • Hol met een theelepel de tomaat voorzichtig uit en gooi het vruchtvlees weg
 • Rooster de pijnboompitten mooi bruin in een koekenpan en laat ze daarna afkoelen
 • Meng de feta met het citroensap, honing, gedroogde oregano en een flinke snuf zwarte peper
 • Voeg op het laatst de pijnboompitten toe
 • Vul de tomaten met het fetamengsel
 • Besprenkel de tomaten met goede extra vergine olijfolie
 • Bak de tomaten ongeveer 8 minuten op de barbecue (180 graden) op een stukje aluminiumfolie
 • Serveer met bewaarde dakje!

Een ander heel leuk vegetarisch barbecue recept is deze Gegrilde watermeloen van de barbecue

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*