Kalfsoester met camembert en rode kool

Kalfsoester met camembert en rode kool

In het blaadje van de keurslager Proef viel mijn oog op een recept met varkensoesters met camembert. Het zag er zo smakelijk uit dat ik er onmiddellijk een vreselijke trek in kreeg. Zoiets blijft dan bij mij in het hoofd hangen totdat ik weet hoe het smaakt. Er zat niets anders op dan naar de slager te gaan om varkensoesters te halen. Toen ik daar eenmaal stond zwichtte ik voor kalfsoesters in plaats van varkensoesters. Dat maakt het complete gerecht wat ik voor ogen had echt tot een mooi gerecht wat prima tijdens een etentje aan een ieder voorgeschoteld kan worden.

De combinatie met rode kool en appeltjes gekaramelliseerd in gembersiroop is echt goddelijk. We hadden allebei thuis heerlijk gesmuld van dit koningsmaaltje en de bordjes waren dan ook schoon leeg.

Kalfsoester met camembert en rode kool
Smullen!

Wat heb je nodig voor de kalfsoester met camembert en rode kool? (2 personen)

  • 2 kalfsoesters van ca 120 gram op kamertemperatuur
  • ½ el bloem
  • 50 gram + 20 gram boter
  • 1 el olijfolie
  • ½ appel geschild en in schijfjes gesneden
  • Kleine rode ui gesnipperd
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • Takje rozemarijn de blaadjes afgeritst
  • 75 ml runderbouillon (van een blokje)
  • 2 plakjes camembert
  • 300 gram geschilde kruimige aardappels
  • 1 el room
  • 300 gram rode kool (uit een potje of zakje)
  • Handje alfalfa
  • Snuf nootmuskaat
  • Peper & zout

Hoe maak je het?

  • Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en laat even staan.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit in een koekenpan de 50 gram boter met een ½ el olijfolie op middelhoog vuur.
  • Bak de kalfsoesters ca 1 minuut per kant goudbruin. Zet dan het vuur lager en laat ze ongeveer nog 8 minuten doorbakken. Keer regelmatig.
  • Haal daarna het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Pak een steelpannetje en doe daar de rode kool in. Verwarm de rode kool op laag vuur. Roer af en toe in het pannetje.
  • Zet dezelfde koekenpan van het vlees op het vuur en giet er de resterende olijfolie bij.
  • Doe de rode ui, appelschijfjes, gembersiroop, komijn, rozemarijn en de runderbouillon erbij en laat het geheel inkoken. Voeg naar smaak peper & zout toe.
  • Kalfsoester met camembert en rode kool
    Appeltjes karamelliseren in gembersiroop
  • Ondertussen zet je de kalfsoesters met een plakje camembert er op in de voorverwarmde oven voor ca 3 minuten.
  • Prak de aardappels fijn met een vork of stamper en voeg de room en 20 gram boter toe. Roer goed door en breng op smaak met zout & peper & snuf nootmuskaat.
  • Maak de borden op door eerst een laagje puree te maken met in het midden een kuiltje. Leg de kalfsoester met de camembert in het kuiltje. Schep de rode kool op de puree rondom de kalfsoester. Bovenop lepel je de appeltjes met de jus over het vlees heen. Garneer met wat alfalfa.

Kijk ook eens naar deze lekkere complete maaltijd; Geroerbakte spruitjes met bief in zwarte pepersaus

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*