Kipgehaktballetjes met kaas en ham

Kip-gorgonzola gehaktballetjes

Kipgehaktballetjes met kaas en ham is om je vingers bij op te eten

Wie is nu niet gek op gehaktballetjes? Ik in ieder geval wel! Alle soorten en maten; je kunt het zo gek niet bedenken maar deze kipgehaktballetjes met kaas en ham behoren zeker tot mijn favorieten.

Geïnspireerd door een recept in het boekje Gehaktballen van vlees, vis & groenten ging ik aan de slag met kipgehakt, gorgonzola en Ardennerham. Ik zal je vast verklappen dat de hele schaal in een mum van tijd op was. Het recept staat hieronder maar pas goed op dat je je vingers er niet bij op eet!

Kip gorgonzola gehaktballetjes
Yummie!

Wat heb je nodig voor de kipgehaktballetjes met kaas en ham? (voor ca. 24 stuks)

  • 500 gram kipgehakt
  • 150 gram gorgonzola dolce verbrokkeld
  • 6 dunne plakjes Ardennerham (of coburgerham) in kleine stukjes gesneden
  • 1 ei
  • 2 witte boterhammen zonder korst liefst wat oud
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1,5 el paneermeel
  • ½ el Italiaanse kruiden
  • 1 el bloem
  • 2 el zonnebloemolie
  • Zout & peper

Hoe maak je het?

  • Week het brood in de melk.
  • Knijp het brood dan goed uit en meng met het gehakt, gorgonzola, ham, ei en Italiaanse kruiden in een grote kom. Voeg peper en zout naar smaak toe en kneed alles goed door elkaar.
  • Rol balletjes ter grootte van een golfballetje tot het gehakt op is. Bestuif de balletjes met de bloem en zet ze even in de koeling voor ca 30 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit in een koekenpan op hoog vuur de zonnebloemolie en bak hierin de balletjes snel in enkele minuten aan alle kanten bruin. Ze hoeven niet gaar te worden!
  • Leg dan de balletjes in een ovenschaal en bak ze nog ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer ze met of zonder mayonaise! Echte Belze majoneis van Ton is geweldig lekker hierbij!
Kip gorgonzal gehaktballetjes
Kipgehaktballetjes met kaas en ham

Wil je nu nog meer gehaktballetjes maken? Kijk dan eens naar het recept van Pittige gehaktballetjes met Bettonvilsaus of Spaanse albondigas

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*