Chorizo in rode wijn

Chorizo in rode wijn

Chorizo in rode wijn

Chorizo in rode wijn is waarschijnlijk het meest simpele gerechtje wat hier maar op de site staat.

Toch wil ik je het recept niet ontnemen want hee….kom er maar eens op! Plus simpel kan ontzettend lekker zijn :-).

Ideaal om te maken want het enige wat je waarschijnlijk in huis hoeft te halen is een mooie Spaanse chorizo-worst. Die rode wijn heb je vast wel ergens staan en als je in de krochten van je groentelade kijkt heb je daar vast nog wel een stengel lente-ui of bieslook liggen. Mocht er dan (onverwachts) visite komen dan kun je altijd aankomen met dit verrassend smakelijke borrelhapje.

Chorizo in rode wijn
Happen maar!

Wat heb je nodig voor chorizo in rode wijn?

  • 1 chorizo worst
  • flinke scheut rode wijn (bij voorkeur die je erbij gaat drinken)
  • Wat lente-ui of bieslook ter garnering

Hoe maak je het?

  • Snijd de chorizo in plakjes van ca 2 cm dik
  • Verhit een koekenpan op middenhoog vuur
  • Bak de chorizoplakjes ca 2 minuten per kant (je hebt geen boter of olie nodig) tot ze mooi bruin beginnen te kleuren
  • Giet af met een flinke scheut rode wijn en draai het vuur uit
  • Dien de chorizo met de wijn op in leuk (terracotta-) bakje en garneer eventueel met lente-ui of bieslook

Meer leuke borrelhapjesinspiratie vind je hier!

1 Trackback / Pingback

  1. Baskische pinxto gilda | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*