Mijn favoriete lunchplek in Den Bosch; Visch

Visch
Kreeft thermidor

Visliefhebbers opgelet! Mijn favoriete lunchplek in Den Bosch; Visch

Als je aan mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek in Den Bosch is zeg ik zonder twijfel Visch! Ik overdrijf zeker niet als ik zeg dat ik hier al minimaal vijftig keer heb gegeten. Het kan goed al honderd keer zijn geweest.

Opening

Al vanaf de opening van Visch eind 2013 mag ik mezelf best wel een vaste klant noemen. Naast dat Visch, zoals de naam al zegt, een viswinkel is die met veel passie wordt geleid door de eigenaren Nico & Jos, is het een kleinschalig visrestaurant. Elke week loop ik wel binnen om verse zalm, een haring met ui (en zoetzuur!) of een heerlijke vissalade voor thuis te scoren.

Visch
De uitgebreide toonbank bij Visch

Lunch

Met mijn vaste vriendinnengroepje hebben we de afspraak dat we één maal per maand lunchen aan de bar. Rechts achterin is onze vaste plek aan de bar. Bij betere temperaturen vind je ons buiten op het kleine terras. Binnen of buiten maakt niet uit maar de heerlijke fles De San Martino vergezelt ons altijd tijdens de heerlijke ontspannen en ongedwongen lunches.

Als ik de kans maar ruik om iemand mee te troggelen naar Visch, wat overigens vaak lukt, dan voel ik me als een vis in het water.

Visch
Lunchen bij Visch

Specialiteiten

Poeh om nu één specialiteit te noemen waar Visch in uitblinkt is heel moeilijk te zeggen. Heel vaak blijven we steken bij het “beroemde” Vischplankje. Hiervoor hoef ik geen navraag te doen bij Visch om te weten dat dit het meest verkochte lunchgerecht is. Het is een heel divers plankje met allerlei soorten vis, zowel koud als warm vergezeld met heerlijk vers zeekraalbrood.

Visch
Het “beroemde” Vischplankje

Toch zwicht ik best vaak voor de vers gebakken kibbeling met remouladesaus en verse frietjes. Een bord vol met genot! En als ik in een dolle bui ben is de Oosterscheldekreeft Thermidor echt een aanrader.

Visch
Verse kibbeling met frietjes

Waar te vinden

Visch ligt in een heel klein, smal zijstraatje van de Markt in Den Bosch; de Kolperstraat. Net voorbij de winkel van Visch, zie je nog de oude stadsmuur lopen. Jos vertelt je daar graag meer over als je bij Visch gaat lunchen. Wil je binnen lunchen dan zou ik zeker even bellen of er een plekje is want vol is vol. Het is (helaas) niet mogelijk om een plekje buiten te reserveren. Ik raad je aan om op tijd voor de lunch te gaan zodat je een leuk plekje hebt op het terras.

Visch
Smikkelen bij Visch op het terras

Ben jij een echte visliefhebber? Dan mag je mijn favoriete lunchplek in Den Bosch; Visch zeker niet missen als je op bezoek bent. Dikke aanrader waar je zeker geen spijt van gaat krijgen! Als je dan uit geluncht bent ga je een lekker biertje drinken bij mijn andere favoriet Proeflokaal ’t Paultje.  

Adres: Visch, Kolperstraat 14, 5211 KC Den Bosch, T. 073 6907228, info@vischzaak.nl

Dit blog is geschreven in maart 2021 en mijn beleving is van dat moment. Het kan zijn dat er wisselingen van personeel, kok, menu en/of eigenaar in een horecagelegenheid plaatsvinden waardoor de kwaliteit en/of service veranderen.  

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*