Merquez worstjes van de barbecue

Merquez worstjes van de barbeque

Mediterrane merquez worstjes van de barbecue zijn een vrolijk zomers feestje

Wat een leuke kleurtjes hebben deze geweldig lekkere merquez worstjes van de barbeque op een stokkie toch! Een echt zomers feestje op je bord.

Merquez

Merquez betekent eigenlijk worst in het Arabisch en komt uit de Noord-Afrikaanse keuken. Het lams- of rundvlees wat in de worstjes zit is gekruid met harissa en andere specerijen zoals bijvoorbeeld paprika, komijn en knoflook. Ze zijn lekker sappig, spicy en uitstekend geschikt om te grillen. Het bijzondere aan mijn recept voor deze worstjes is dat ik ze voorgegaard heb in witte wijn samen met verschillende kleurtjes paprika. Echt werkelijk een goede combi! Steek de barbecue maar snel aan want je grilt ze in een mum van tijd mooi verder gaar met een heerlijke rooksmaak.

Merquez worstjes van de barbecue
Kleurrijk geheel

Wat heb je nodig voor de merquez worstjes van de barbecue? (4 spiezen)

  • 4 rundermerquez worstjes
  • rode paprika
  • oranje paprika
  • groene paprika
  • 1 el gedroogde mediterrane kruiden
  • 250 ml droge witte wijn
  • 150 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 4 houten satéprikkers

Hoe maak je het?

  • Leg de satéprikkers in koud water zodat ze niet snel verbranden op de barbecue.
  • Snijd de helft van alle kleuren paprika in grove stukken.
  • Prik met een vork enkele gaatjes in de merquez worstjes.
  • Pak een grote pan en vul deze met de wijn en het water. Breng het geheel aan de kook.
  • Als het water kookt dan doe je de paprikastukken en de merquez worstjes erbij in de pan en draai je meteen het vuur uit.
  • Merquez worstjes van de barbecue
    Worstjes en paprika koken in de witte wijn
  • Laat ongeveer 6 minuten staan en schep de paprika en de worstjes in een vergiet. Laat alles goed uitlekken.
  • Snijd de worst in drie a vier gelijke stukken en rijg ze om en om met een gekleurd stukje paprika aan de geweekte satéprikkers.
  • Leg ze op een bord en bestrooi met de mediterrane kruiden en besprenkel met de olijfolie.
  • Gril ze op de barbecue ongeveer 3 minuten, draai ze om en gril nog even 2 a 3 minuten.
  • Serveer met een cocktailsaus of lekker met tzatziki en wat brood.
Merquez worstjes van de barbecue
Klaar om op te eten!

Meer barbecue-inspiratie vind je hier BBQ. 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*