Restaurant Op de Hej in het Limburgse Mergelland

Restaurant Op de Hej
Zalmtartaar met gamba

Heerlijk eten bij restaurant Op de Hej in het Limburgse Mergelland

Tijdens het verblijf bij Landgoed Moerslag kun je heerlijk eten bij de buurman restaurant Op de Hej in het Limburgse Mergelland.

Coronatijd

Helaas worden de mogelijkheden van de horeca in het hele land flink beperkt door de corona-maatregelen die getroffen zijn. Restaurants, café’s en ander horecagelegenheden zijn genoodzaakt om hun deuren voor gasten te sluiten. Zo ook huiskamer Restaurant Op de Hej in het Limburgse Mergelland. De eigenaren Frank & Fabienne zijn daardoor niet helemaal uit het veld geslagen en bieden op reservering een wisselend driegangenmenu en/of een keuzes van de kaart aan voor hun gasten van donderdag tot en met zondag.

Bestellen

Nadat de reservering van ons verblijf bij Landgoed Moerslag vast stond ben ik gaan kijken naar welke mogelijkheden er wel in de buurt zijn. Al vrij snel kwam ik terecht op de site van restaurant Op de hej wat circa 800 meter verderop zat. Na een blik op de site en de lovende recensies nam ik per mail contact op met het restaurant. Prompt werd ik gebeld door de vriendelijke eigenaar en kok van het restaurant Frank. Hij legde me kort uit waar ik de keuze uit had en of dat we minimaal 24 uur van tevoren wilden reserveren plus dat er alleen afhaalmogelijkheden waren op een afgesproken tijdstip. Helder! en aardig dat hij me persoonlijk te woord stond.

Het diner

Op het afgesproken tijdstip stond Frank me al op te wachten en wenkte me mee naar binnen naar zijn restaurant waar het eten al gedeeltelijk klaar stond om mee te nemen. Wat ontzettend jammer dat het restaurant gesloten is want het knusse restaurant straalde gezelligheid en gemoedelijkheid uit. Na een korte uitleg over het menu en de handelingen die we nog moesten verrichten om het smaakvol op tafel te krijgen liep Frank mee naar de auto om alles op de achterbank te zetten. Verrast was ik dat het koude voorgerecht al op mooie borden was opgediend. “Breng morgen maar terug, zei Frank, zet ze dan maar het op bankje. Dat is nog nooit misgegaan”. Eenmaal thuis konden de smakelijke mooi opgemaakte voorgerechten meteen op tafel; een zalmtartaar met gamba’s en een runderbavette van de barbeque met rode uiencompote. Daarbij een heerlijk knapperig broodje met roomboter.

Restaurant Op de Hej
Zalmtartaar met gamba

Voor het hoofdgerecht hadden we beiden gekozen voor de filet mignon met een rode wijnsaus. De filet mocht een tig aantal minuten in de oven, dan even laten rusten in aluminium folie, voordat het opgediend kon worden met de gewokte groente, aardappelgratin en een risottoballetje met truffel. De filet had naar mijn smaak iets langer in de oven gemoeten; deze was nog wat lauw maar het blijft lastig omdat niet elke oven gelijk is en daarbij het vlees niet te ver door mag garen. Ik mistte een flinke draai verse peper uit een molen; dat is dan weer een nadeel van thuis uit eten op vakantie. Gelukkig was de rode wijnsaus voortreffelijk en paste prima bij de filet. Dat maakte mijn gemis aan peper een hoop goed.

Restaurant Op de Hej
Filet Mignon met rode wijnsaus

Uit de nagerechten konden we niet kiezen en kozen beide gerechten zodat we konden delen. Een hazelnootparfait en een cherrie-pie met een prima bosvruchtensaus (dit heeft een moeilijkere naam maar ik kan er niet opkomen). Van die aardige Frank had ik niet 1 maar 2 stukken cherrie-pie meegekregen dus delen hoefden we niet meer. Het was een mooie afsluiter van een fijn thuisdiner!

Restaurant Op de hej
Hazelnootparfait met cherrie-pie

Wat je vond je nu het lekkerste?, vroeg ik manlief. De rode wijnsaus en de bosvruchtensaus, zei hij blij. Tja, hij is nu eenmaal gek op sauzen. En ik? Mijn voorgerecht was goed op smaak en tongstrelend. Tja, ik ben nu eenmaal gek op vis.

Meer weten over mijn Limburgse avonturen? Lees dan Rust en ruimte bij Landgoed Moerslag

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*