Rust en ruimte bij Landgoed Moerslag

Landgoed Moerslag in de winter
Landgoed Moerslag in de winter

Rust en ruimte vind je bij Landgoed Moerslag in het puntje van Limburg

Voor een aangenaam verblijf vind je de rust en ruimte bij Landgoed Moerslag in het zuidelijk puntje van Limburg. Landgoed Moerslag is onderdeel van het buurtschap Moerslag bij Sint Geertruid en ligt op ca. 110 meter hoogte met uitzicht op het Savelsbos.

Verblijf

Landgoed Moerslag bestaat uit een immens grote typische Limburgse carréhoeve met daarin enkele vakantiehuizen, vijf luxueuze natuurlofts en een kleinschalige camping in de zomer. Dat allemaal midden in de natuur en op korte auto- of zelfs fietsafstand van het bruisende Maastricht. De grens met België is op loopafstand en het drielandenpunt is in de nabijheid. Naast het natuurschoon zijn er onwijs veel eet- en drinkgelegenheden in de buurt voor de dorstige en hongerige mens.

Landgoed Moerslag
Landgoed Moerslag

Ontsnappen

Om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur in mijn eigen hectische omgeving en om te werken aan mijn eigen website (en oké; eerlijkheidshalve gebied om te zeggen ook voor corona) zocht ik naar een rustige werk- en verblijfplek elders. Via een tip van Myra Madeleine kwam ik uit bij Landgoed Moerslag. Lang hoefde ik niet te twijfelen toen ik zag dat er nog net een plekje vrij was in het vakantiehuis Eijsdener Klumpke. Een kleinschalig vakantieverblijf met uitzicht op het Savelsbos, met een nette keuken met alles er op en aan, open haard, ligbad en douche en last but not least een inpandige infrarood sauna. Voor de prijs hoefde ik het ook niet te laten; voor een dergelijk sober vakantiehuisje op een welbekend park, beginnend met LAND en eindigend op AL, betaal je meer. Wat helemaal top is, is dat mijn rommelhondje Bobbie, in het huisje is toegestaan.

Eijsdener Klumpke

Ietwat te vroeg aangekomen werd ik vriendelijk ontvangen bij de receptie. Het was geen enkel probleem om na een telefoontje de woning te betrekken. Volledig coronaproef; de sleutels lagen klaar op tafel evenals een schoonmaakpakketje en de schone handdoeken. Tot mijn verrassing was het verblijf groter en knusser dan ik gedachten had en de stoel voor mijn tijdelijke geïmproviseerde werkplek zat lekker. Alleen zo stom….mijn muis van de laptop vergeten! Wat doe je dan als alle winkels gesloten zijn? Je stuurt een mail naar de receptie en de volgende ochtend werd er keurig een muis aan de deur afgeleverd. Hulde! Nu kon ik meters gaan maken. Ik geniet, ondanks het slechte weer, van de warmte in het huisje. De snelle gashaard zorgt er voor dat de temperatuur stijgt tot ongekende hoogtes 😊. Laat gerust de gewone verwarming uit. Zodra het weer het toelaat struin je zo aan de achterkant van de hoeve de zandpaden op door berg en dal, door bos en weides met magnifieke uitzichten.

De paden op met Bobbie
De paden op met Bobbie

Eten en drinken

Uiteraard had ik zelf de nodige proviand meegenomen om de dagen door te komen maar ik vind het fijn om de plaatselijke winkeliers af te struinen naar specialiteiten. In het dorp Sint Geertruid is een heerlijke slagerij Pinckaers, te vinden in de Dorpsstraat. De rosbief maar vooral het gehaktbrood zijn verrukkelijk en de droge worst met venkel bij de wijn was een genot. Bij bakkerij Voncken in Margraten haalde ik een onwijs lekker rustique landbrood waar ik de hele week van heb gepeuzeld. Wie mij kent weet ik dat verslaafd ben aan een frikandel speciaal. Dat ik deze bestelde bij Cafetaria Mergelland in Sint Geertruid zal dan geen verrassing zijn. Uiteraard vergezelt van de Limburgse lekkernij een frietje zuurvlees. Het smaakte me bijzonder goed. Als laatste kon een bezoek aan Eyserhalte, het Limburgse walhalla voor foodies, niet ontbreken. Uiteraard bleven ook hier wat heerlijkheden aan mijn vingers plakken.

Eyserhalte
De buit bij Eyserhalte

Geslaagd

Al heel lang ben ik gek op dit gebied van Nederland; de sfeer, de gemoedelijkheid, het landschap, de natuur, de rust en ruimte en vooral het lekkere eten en drinken. Een ideale plek voor een Bossche Bourgondiër. Normaliter verblijven we in een aanliggende streek (Vijlen-Epen) maar deze omgeving doet er zeker niet voor onder. Zodra de dagelijkse hectiek me weer boven het hoofd gaat stijgen zien ze mij hier snel weer terug. Het is voor herhaling vatbaar!

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*