Maledivische tonijntosti’s

Maldivische tonijntosti's

Maledivische tonijntosti’s een tropische lunchverrassing

Bij Fish Tales zag ik een recept staan voor Masroshi; Maledivische tonijnsalade maar ik maak er Maledivische tonijntosti’s van.  Iedereen kent wel de tuna melt tosti’s maar deze zijn echt heel anders en superleuk om te maken. Je vouwt namelijk de vulling in zelfgemaakt deeg en dat bak je in een hete pan. Pantosti’s op Maledivische wijze zeg maar 😊.

De ingrediënten voor Masroshi vond ik best heftig met veel rode peper en met kerriebladeren. Van die laatste houd ik helemaal niet, er hangt een raar luchtje aan wat totaal niet te vergelijken is met kerriepoeder.

Tachtig procent van de visvangst op de Malediven bestaat uit tonijn; voornamelijk skipjacktonijn maar ook de geelvistonijn die relatief veel minder voorkomt dan de skipjacktonijn. Op de Malediven wordt de tonijn nog één voor één gevangen met een doodgewone hengel. Dat lijkt me een hele tijdrovende klus en zeker voordat ze dan uiteindelijk in dat blikje zitten bij ons in de supermarkt. Met één zo’n blikje skipjacktonijn ging ik aan de slag. Et voilà hier ontstond een nieuw recept!

Maledivische tonijntosti's
Tropische verrassing

Wat heb je nodig voor de Maldivische tonijntosti’s? (ca 8 stuks)

  • 125 gram bloem
  • 50 gram + 50 gram geraspte kokos
  • 15 gram kokosolie
  • 50 ml lauwwarm water
  • Snuf zout
  • 1 blikje skipjacktonijn
  • Kleine rode ui gesnipperd
  • ½ rode peper fijngehakt
  • 1 limoen
  • Klein schepje gember-knoflookpasta
  • ¼ rode paprika in kleine blokjes
  • 1 el verse platte peterselie grof gehakt

Hoe maak je het?

  • Meng de bloem, 50 gram kokos, de kokosolie, snuf zout en het water goed.
  • Kneed met je handen tot een geheel glad deeg. Maak er een bol van en dek deze af met huishoudfolie en zet ongeveer een half uur in de koelkast.
  • Laat de tonijn uit het blikje goed uitlekken en doe samen met de ui, rode peper, 50 gram kokos, de gember-knoflookpasta, paprika en peterselie in een grote kom. Knijp het sap van een halve limoen erover uit. Bewaar de andere helft van de limoen.
  • Maledivische tonijntosti's
    De vulling van tonijn
  • Meng alles goed door elkaar zodat alle smaken goed verdeeld zijn.
  • Haal het deeg uit de koeling en maak er bolletjes van zo groot als een pingpongbal. Druk de bolletjes plat tot een rondje van ongeveer 6 cm doorsnede.
  • Leg op elk rondje deeg ongeveer 1 eetlepel van het tonijnmengsel. Vouw het deeg over de tonijn heen dicht tot je geen tonijn meer ziet. Druk alles goed aan tot een platte schijf.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en leg de tonijntosti’s erin. Boter of olie is niet nodig. Je schroeit ze als het ware dicht.
  • Bak de tosti’s in totaal ongeveer 15 minuten maar draai ze om de 2 a drie minuten steeds om.  Het deeg moet goed gaar worden.
  • De zijkanten van de tosti’s bak je op laatst ook nog even 2 a 3 minuten steeds draaiend mee.
  • Als het deeg mooi gaar is en de tosti’s lichtbruin gekleurd zijn kun je ze serveren!
  • Snijd ze door het midden, druppel er eventueel wat extra limoensap in en smullen maar!

Inspiratie voor meer lunchrecepten vind je hier

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*