Een heerlijk en makkelijk dessert is het snoepig butterscotchtoetje
Het snoepig butterscotchtoetje is een heerlijk zoet toetje en makkelijk om te maken. Wie wil dat nou niet? Bijkomend voordeel is dat je waarschijnlijk alle ingrediënten hiervoor al in huis hebt. Plus je kunt het ruim van tevoren maken.
Wat heb je nodig voor het snoepig butterscotchtoetje? (voor ca 2 a 3 toetjes)
- 200 ml volle melk
- 1 eidooier
- 15 gr boter
- 50 gr kristalsuiker
- 100 ml slagroom
- 4 tl oploskoffie
- 2 tl maizena
- snuf zout
Hoe maak je het?
- Doe de maizena in een kom en klop de melk er goed doorheen daarna de dooier en het zout.
- Smelt de boter en roer de suiker erdoor. Blijf kloppen tot er een karamelkleurtje ontstaat. Zodra het begint te borrelen stop je met kloppen maar ga je rustig rond draaien met je pan zodat het mengsel in beweging blijft. Als het begint te roken haal dan de pan van het vuur.
- Klop nu de room erdoor en blijf kloppen tot het borrelen stopt.
- Schenk nu de helft bij het eimengsel. Klop alles glad en doe alles bij de rest van het butterscotchmengel.
- Roer de koffie er doorheen. Klop net zolang tot het mengsel wat dikker gaat worden.
- Schenk dan in de glazen en laat minimaal 1 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
Oh ja, tip! Druk meteen wat plastic vershoudfolie op de bovenkant van de puddinkjes zodat er geen vel op komt te staan.
Zin in een ander zoet toetje? Het rozig frambozentoetje is een vette aanrader.
Geef als eerste een reactie