Den Haag mooie stad achter de duinen

Den Haag mooie stad achter de duinen
Hofvijver met Brabantse vlag

Den Haag mooie stad achter de duinen

Wie kent er nu niet de tekst “Den Haag mooie stad achter de duinen” uit het liedje Oh oh Den Haag van Harrie Jekkers.

Den Haag mooie stad achter de duinen
Hofvijver met uitzicht op het Binnenhof

Den Haag mooie stad achter de duinen

Den Haag mooie stad achter de duinen
Op pad met mijn zoon

Begin juli bracht ik een bezoek aan Den Haag waar het parlement zetelt en met haar kustlijn van 11 kilometer lang. Het is niet voor niks dat het een stad achter de duinen is. Op het moment dat ik met mijn zoon uit de trein stapte voelde je een zeebriesje in je gezicht waaien. Laat staan dat er heel veel vervelende zeemeeuwen continu loerend zijn om een visje, broodje of frietje uit de handen van de nietsvermoedende toeristen te grissen. Zo overkwam mij dat ook bij de Haringkraam die op het Buitenhof staat. Tjoep, foetsie was mijn haring!

Den Haag mooie stad achter de duinen
Haringkraam op het Buitenhof

Hotel

Qua slaaplocatie hadden we niet zo’n geweldig bijzonder hotel uitgekozen. Het Best Western Plus Plaza hotel aan de Grote Marktstraat tegenover de Bijenkorf. Het moet wel gezegd worden dat het een toplocatie is en de (bad-) kamer onberispelijk schoon was en niet te vergeten een heerlijk fris bed.

We bezochten Chinatown, waar we alleen doorheen gewandeld zijn, het Binnenhof en dronken een lekker glas wijn / bier op het terras van Belgisch biercafé Leopold aan het Plein.

Den Haag mooie stad achter de duinen
Belgisch biercafé Leopold

Cocktails

Na een opfrisbeurt op de kamer gingen we Paleis Noordeinde van de buitenkant bezichtigen. Schuin tegenover Paleis Noordeinde ligt Hotel Indigo waar helemaal onderin het hotel een oude bankkluis is ingericht als cocktailbar met de toepasselijke naam Gold Bar. De namen van onze cocktails ben ik vergeten maar niet dat ze ontzettend lekker waren. We zaten heel knus in het tweede gedeelte van de kluis met onze cocktail en wat te knabbelen van het huis.

Den Haag mooie stad achter de duinen
Cocktails bij de Gold Bar

Tapas

Een mooi begin van de avond want daarna togen we naar het door mij gereserveerde restaurant Tapisco aan de Kneuterdijk. Tapisco heeft een Bib Gourmand vermelding in de Michelingids en serveert Spaanse en Portugese tapas op culinaire wijze. Het restaurant zat echt bommetje vol, de sfeer is gemoedelijk en licht rumoerig. Het doet wel Zuid-Europees aan met de open keuken waar de koks hun creaties aan het maken waren. De bediening is uitermate aardig en attent. Alleen door de drukte was het soms erg chaotisch maar wat wij zeker niet als storend ervaarden. Maar…tjonge jonge…wat een heerlijkheden werden er op onze tafel gezet.

Den Haag mooie stad achter de duinen
Inktvis macarons met tonijn en basilicum

We konden al niet kiezen wat we wilden eten maar de inktvis macarons met tonijn en basilicum kwamen van een andere planeet en de calamares gevuld met chorizo a la planca  was werkelijk om een puntje aan te zuigen. Zo ontzettend jammer dat we echt niet meer op konden of eigenlijk helemaal niet jammer want nu wil ik zeker terug om nog meer van die heerlijke tapas op de kaart te proeven!

Den Haag mooie stad achter de duinen
Calamares bij Tapisco

Moe maar voldaan en helemaal niet met een lege portemonnee zochten we ons bedje op. De prijzen bij Tapisco zijn heel erg acceptabel; voor mijn glas rosé betaalde ik maar € 4,50. Dat zijn in mijn stad Den Bosch echt minimale prijzen en dan is de kwaliteit nog echt veel minder.

Haring

Na het ontbijt de volgende ochtend bezochten we de Spaanse winkel El Mercado. Helemaal nog geïndoctrineerd door de voortreffelijke tapas van de avond ervoor kocht ik wat Spaanse kazen en…een paella-pan want die ontbrak nog in mijn keuken.

Den Haag mooie stad achter de duinen
Blij ei na een bezoekje aan El Mercado

We brachten nog een laatste bezoek aan de Haringkraam op het Buitenhof. Het loeder, dat zeemeeuw heet, herkende mij nog van de vorige dag. Deze keer liet ik me niet kisten en nam de haring keurig verpakt in een zakje mee naar huis.

Den haag mooie stad achter de duinen
Het loeder dat zeemeeuw heet

Gelukkig en met het buikje vol keerden we met de trein terug naar huis. Dankjewel Den Haag mooie stad achter de duinen! We komen snel weer terug (al is het alleen maar voor die sublieme tapas van Tapisco 😉)

Den Haag mooie stad achter de duinen
Eénmaal thuis veilig een haring gegeten

Geïnspireerd door Tapisco maakte ik éénmaal thuis de lekkere appetizer Baskische pinxto gilda.  

Dit blog is geschreven in augustus 2021 en mijn beleving is van dat moment. Het kan zijn dat er wisselingen van personeel, kok, menu en/of eigenaar in een horecagelegenheid plaatsvinden waardoor de kwaliteit en/of service veranderen.  

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*