Thuis komen bij Tapperij Het Veulen

Tapperij Het Veulen

Thuis komen bij Tapperij Het Veulen

Al kom ik (of beter gezegd wij) een paar dagen niet bij Tapperij Het Veulen dan begint er altijd iets te knagen. Dan moeten en zullen we toch even ons gezicht laten zien om tevreden vast te stellen dat alles nog is zoals het altijd was bij Tapperij Het Veulen; de pinda’s op de grond, de vaste stamgasten, dezelfde mensen achter de bar, de hoge en lage krukken, de gammele bank en de vele paarden aan de wand die wat scheef hangen. Het is thuis komen bij Tapperij Het Veulen.

Tapperij Het Veulen
Borrelen!

Mijn eerste kennismaking

Het was het jaar 2005 toen ik mijn eerste voet zette over de drempel bij Tapperij Het Veulen. Alhoewel ik toen nog volop rookte en regelmatig in het rijtje bij de ingang van Het Veulen stond. Dat rijtje is echt typerend voor Het Veulen. De vaste gasten gaan niet zitten maar staan (of hangen) bij de deuropening waar allerlei zaken besproken worden. Van het werk tot aan eten, over familie, over vakanties, over voetbal, eigenlijk over alles wat een mens zoal meemaakt in het dagelijkse leven.

Mijn favoriete tijd bij Tapperij Het Veulen is rond borreltijd en dat is vaak tussen 16 en 19 uur. Het fijne is dat er altijd wel iemand is die je kent en een praatje mee kunt maken. Als vrouw kom ik er ook graag in mijn eentje, altijd welkom en niemand die er raar van opkijkt als je alleen bent. Integendeel, er komen juist heel veel mensen in hun uppie, gewoon om even eruit te zijn en een vriendelijk praatje te maken of rustig de krant te lezen onder het genot van een biertje.

Tapperij Het Veulen
Haring happen met Bodie op aswoensdag

Het zijn niet alleen de vaste stamgasten die graag bij Het Veulen komen. Alle bezoekers zijn van harte welkom of je er nu per ongeluk belandt of maar 1 a 2 keer per jaar komt. Het is altijd goed en er is plek voor iedereen in de herberg.

Bier en wijn

Bij al die gezelligheid hoort natuurlijk een lekker biertje of een wijntje. Tapperij Het Veulen heeft een enorme kaart met heel veel speciaal bieren en zelfs een “zwarte lijst’ met bieren afkomstig uit alle delen van de wereld. Ze schenken er hele mooie wijnen maar ik moet bekennen dat ik het eigenlijk altijd bij de Chardonnay van het huis houd en Ad zweert bij zijn Leffe bruin van de tap. Een biercafé zonder eigen bier kom je nog maar zelden tegen.  Het Veulen heeft zijn eigen “Veulen Blond” op de tap, welke zeker de moeite waard is om te proberen als je een bezoek brengt.

Tapperij Het Veulen
Speciaal biertjes drinken met Ilona

Kleine kaart

Naast al dat vocht wat rijkelijk getapt wordt is er een kleine kaart met allerlei lekkers uit eigen keuken. Heerlijke escargots met megaveel knoflook waarvan de hele kroeg meegeniet, of wat dacht je van een smeuïg geitenkaasje met honing en tijm uit de oven of een plankje Turkse worst om te delen. Mijn grote favoriet zijn de pittig gekruide gehaktballetjes met Bettonvilsaus, volgens een oud geheim familierecept. Dat recept brandt me al jaren de keel af om het te hebben maar niemand van het personeel wil iets prijsgeven op enkele ingrediënten na. Ik ben er zelf mee aan de slag gegaan en volgens Ad is de poging erg geslaagd. Mijn recept vind je hier.

Tapperij Het Veulen
Gehaktballetjes met Bettonvilsaus proeven met Nicole

Locatie

Tapperij Het Veulen ligt midden in de Uilenburg in Den Bosch en is heel makkelijk te bereiken vanaf het station. Te midden van alle andere cafés in de Korenbrugstraat vind je Het Veulen, te herkennen aan de blauwe luifel (als deze uitstaat), het dartele Veulen als logo en het terras met de bankjes. Kom gezellig eens langs en wie weet zien we elkaar daar! Want het is gewoon voor iedereen thuis komen bij Tapperij Het Veulen….

Tapperij Het Veulen
Wijn op het terras!

Tapperij Het Veulen, Korenbrugstraat 9-A, ‘s-Hertogenbosch, tel. 073 612 3038

Dit blog is geschreven in juli 2021 en mijn beleving is van dat moment. Het kan zijn dat er wisselingen van personeel, kok, menu en/of eigenaar in een horecagelegenheid plaatsvinden waardoor de kwaliteit en/of service veranderen.  

 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Pittige gehaktballetjes met Bettonvilsaus | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*