Italiaanse wijn uit Benevento

Wijnswap Italiaanse wijn
Prachtig mooie kleur!

Heerlijke rode Italiaanse wijn uit Benevento voor bij het diner of de barbeque

Vandaag start ik de dag met de vondst van een heerlijke rode Italiaanse wijn uit Benevento! Nee, niet dat ik deze wijn om pak ‘m beet 10 uur in de ochtend, al aan het nuttigen ben. Alhoewel ik deze wijn echt een pareltje vind, is dat toch echt te gortig.

Wijnswap

Voor de tweede keer doe ik mee aan de #wijnswap, georganiseerd door @wijntjesmetesther. De opdracht was deze keer zoek een onbekende(re) druif en/of onbekend wijnland en stuur deze naar iemand op en ontvang een wijn. Monique (@ms.dassen) heeft voor mij een Italiaanse wijn uitgezocht van de Aglianico druif (heel moeilijk woord om uit te spreken) uit het zuiden van Italië. Om precies te zijn uit het wijngebied rondom de stad Benevento in de streek Campania.

Ik ben niet heel erg gecharmeerd van Italiaanse wijnen en zal deze dan ook zelden zelf kopen. Ze hebben vaak een “zoetje” waar ik niet zo kapot van ben. Zo leuk aan de #wijnswap is dat je toch uit je comfortzone stapt en iets nieuws uitprobeert.

Geslaagd

Nou, en deze wijn is meer dan geslaagd! Echt een grote verrassing is deze Caudium Aglianico Beneventano uit 2019 van wijnhuis @masseriafrattasi. Het etiket op de fles vind ik al mooi; echt Romeins! De kleur van de wijn is fantastisch; de wijn danst in je glas met zijn mooie helderrode glans. Het fruitaroma prikkelt in je neus en de eerste slok activeert je smaakpupillen. Fruit, rood fruit proef ik en doet me aan cassis denken. Heel toegankelijk en zacht van smaak wat het vrij hoge alcoholpercentage (14%) anders zou doen vermoeden.

Wijnswap Italiaanse wijn
Proeven!

Spijs

Deze wijn komt helemaal tot zijn recht bij een mooie maaltijd. Ik koos voor een stoofpotje met pruimen met een flinke slok van deze prachtige wijn. De combinatie wijn/spijs was helemaal top!

Marokkaanse stoof met pruimen
Prima combi met deze Marokkaanse stoof met pruimen

Monique gaf aan dat deze wijn prima bij koude schotels en bij gerechten van de grill zou passen. Het zou zo maar eens kunnen dat ik deze wijn nogmaals ga drinken bij een zomerse barbecue want dat verdient deze wijn om in het zonnetje te worden gezet.

Wijnswap Italiaanse wijn
Prachtig mooie rode kleur!

Deze wijn smaakt heerlijk bij het recept van Marokkaanse stoof met pruimen

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Marokkaanse stoof met pruimen| B(l)ij Bosch
  2. Het adresboekje van Monique | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*